Fildelere er mest på kino

Viser filmbransjens egen undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De som laster ned mest film via fildelingstjenester kjøper også mer film på dvd og går oftere på kino enn andre, viser den første store undersøkelsen om konsekvensene av fildeling og piratkopiering for den norske film- og videobransjen.

Rapporten «Nedlasting av film»er utarbeidet av Econ Pöyry som en kombinasjon av spørreundersøkelse og analyse på vegne av Videobransjens felleskontor i forbindelse med Videofestivalen 2008.

Nedlastere kjøper mestTallmaterialet i den første omfattende undersøkelsen på dette feltet her til lands, viser blant annet at de som laster ned film ulovlig også konsumerer betydelig mer spillefilm gjennom lovlige kanaler i løpet av ett år, enn de som ikke laster ned filmer.

Gruppen som svarer at de laster ned film mer enn en gang i måneden defineres som «stornedlastere». Denne gruppa utgjør ifølge undersøkelsen 5,5 prosent av antall respondenter.

Kinobesøket for stornedlasterne er vel tre ganger høyere enn for befolkningen i alt, mens antallet filmer disse ser på dvd, er dobbelt så høyt som gjennomsnittet for alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.