Fildelere feirer sjokkseier i Frankrike

Sa overraskende nei til ny lov.

HÅPET PÅ JA: Manageren til Bono (bildet) og U2 mente verden måtte se til Frankrike for å løse fildelingsproblemet. Nå har imidlertid landets myndigheter sagt nei til en ny lov som ville gitt musikk- og filmbransjen utvidede fullmakter for å ta piratene. FOTO: SCANPIX/AP
HÅPET PÅ JA: Manageren til Bono (bildet) og U2 mente verden måtte se til Frankrike for å løse fildelingsproblemet. Nå har imidlertid landets myndigheter sagt nei til en ny lov som ville gitt musikk- og filmbransjen utvidede fullmakter for å ta piratene. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Frankrikes president Nicolas Sarkozy har vært en av forgrunnsfigurene i den internasjonale kampen mot ulovlig fildeling. I dag skulle landets strenge nye lov for å bekjempe piratvirksomhet vedtas - en lov blant andre U2s manager håper skal inspirere myndigheter over hele verden.

Her ble det foreslått at underholdningsindustrien skal gis utvidede fullmakter for å finne fildelere, og at internettselskapene skal pålegges å stenge pirater ute fra nettet.

I formiddag skjedde imidlertid det som betegnes som et politisk kupp i Frankrike. Loven ble svært overraskende stemt ned med 21 mot 15 stemmer.

- Patetisk komedie- Sosialistene, som stemte imot loven, sier dette er et konstitusjonelt mirakel. Det er lett å forstå hva de mener, sier stipendiat og Frankrike-ekspert Franck Orban til Dagbladet.no. 

Det er nemlig påskeferie i den franske nasjonalforsamlingen, og derfor var det ekstremt få representanter til stede når loven skulle opp for votering.

Sarkozys parti UMP har imidlertid flertall, og alle regnet derfor med at avstemningen ville være en ren formalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer