Fildelere kastes ut fra internett

Norsk platebransje jubler over omstridt dom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I begynnelsen av februar falt en dom i dansk høyesterett som kan få store konsekvenser for internettleverandørene i Europa.

I en sak dansk platebransje har ført mot internett-leverandøren TDC, konkluderer retten med at danske leverandører heretter må stenge abonnementet hvis det brukes til å spre piratkopiert materiale.

- Dette virker veldig positivt for bransjen og vårt antipirat-arbeid, kommenterer Marte Thorsby, leder av platebransjens interesseorganisasjon IFPI til Dagbladet.no.

- Stort framskritt

Opp- og nedlasting av musikk og filmer er antatt å utgjøre en svært stor del av den totale internett-trafikken. Underholdningsbransjen har tidligere reagert fordi de mener leverandørene nekter å ta ansvar for den utbredte fildelingen.

-  Kan rettighetshavere og internett-leverandører bli enige om hvordan tilsvarende situasjoner skal  håndteres i Norge, vil vi slippe å kjøre en tilsvarende domstolsprosess her, uttaler Thorsby.

Hun understreker at de fleste internettleverandørene i Norge driver seriøst, men mener det er noe mangelfull kunnskap om hva som er leverandørens plikter i forhold til arbeidet med å stoppe piratvirksomheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer