- Fildelerne må forstå at drapstrusler ikke nytter

Se traileren til «Urospredere».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I nærmere et år har en gruppe amatørfilmskapere - med Simon Valvik (21) fra Kristiansand i spissen - jobbet med dokumentaren «Urospredere».

Denne er en debattfilm som tar sikte på å øke kunnskapsnivået og bygge bro mellom fildelerne og deres motstandere. I dag kom traileren til filmen.

- Målet er at partene skal forstå hverandre bedre. Kanskje kan advokat Espen Tøndel, som jobber mot fildeling, få forståelse for noen av motpartens argumenter. Og fildelerne må forstå at Tøndel gjør jobben sin, og at det ikke nytter å sende drapstrusler til ham, sier Valvik til Dagbladet.no.

Gis ut på dvd«Urospredere» har førpremiere i Oslo 27. mars, og ordinær premiere under datatreffet The Gathering på Hamar i begynnelsen av april. Seinere blir den lagt ut for gratis nedlasting via bittorrent. De som ønsker å støtte prosjektet økonomisk kan også kjøpe den på dvd.

Valvik forteller at filmen stort sett består av intervjuer, men at de også har fått rettigheter til å bruke konsertopptak av enkelte artister og klipp fra antipirat-kampanjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer