Fildelernes beste venn, du liksom

Obama er også Hollywoods favoritt.

EN MODERNE PRESIDENT: Både fildelere og Hollywood liker Barack Obama. Spørsmålet er bare hvem han selv velger å lytte til. FOTO: STELLA PICTURES
EN MODERNE PRESIDENT: Både fildelere og Hollywood liker Barack Obama. Spørsmålet er bare hvem han selv velger å lytte til. FOTO: STELLA PICTURES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR (Dagbladet.no): Barack Obama vant mange teknologibevisste hjerter i valgkampen. Han er en moderne politiker som bruker Twitter, snakker varmt om nettnøytralitet, og hadde nettguru Lawrence Lessig i ryggen.

Bilder av Obama med iPod-plugger i ørene rimer godt med hans image som et hippere og mer moderne alternativ til Bush. Mange fildelere elsker også Obama: I forkant av valget ble han til og med omfavnet av det amerikanske piratpartiet, som jobber for en mer liberal åndsverkslov.  Men tror du Obama kommer til å ta fildelernes parti når han er på plass i Det hvite hus, må du nok tro om igjen.

DET ER IKKE SÅ MYE som forener fildelingsaktivister og studiosjefer i Hollywood, men begge grupper har hatt et svært anstrengt forhold til Obamas forgjenger, George W. Bush. Film- og platebransjens mistro mot Bush bunner også i at han lenge var direkte uinteressert i å jobbe for deres rettigheter.

I 2006 skrev Financial Times at underholdningsindustrien var svært skuffet over presidenten. Det tok for lang tid å utvikle et lovverk som skulle sikre deres rettigheter i kampen mot piratene. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer