- Fildeling har kommet for å bli

Nå kommer dokumentaren om piratvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg synes internett er helt fantastisk. Fildeling er et uvurderlig verktøy for oss i denne bransjen for å få distribuert ting. Det har kommet for å bli, fastslår filmregissør Harald Zwart, som vel å merke snakker om den lovlige varianten.

Han videointervjues av gjengen bak den kommende fildelingsdokumentaren «Urospredere», og Dagbladet.no er invitert med på opptaket. 

Kontroversielt «Urospredere» skal i hovedsak fokusere på hvordan fildeling kan gjøres lovlig, hvordan det vil fungere og hva som må til for at det skal skje.

Dette gjøres gjennom samtaler med personer som på en eller annen måte forholder seg til fenomenet eller problematikken rundt det. - Vi ville lage en dokumentar om et tema som er kontroversielt og får stadig mer medieoppmerksomhet, men som ikke har blitt godt nok belyst tidligere. Vi gikk ut fra spørsmål som «Hva tenker folk om fildeling?» og «Hva driver menneskene som arbeider for eller mot fildeling?». Det var viktig for oss å få med alle sider av saken og være nyanserte, forklarer Simon Eriksen Valvik, prosjektleder for «Urospredere», til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.