Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fildelingsnettverket kåret til Musikk-Norges mektigste aktører

«Å laste ned enkeltspor er som å forsyne seg av smaksprøvene, litt gåselever her, et stykke bellota der. Å laste ned et helt album er som å rive til seg hele skinka på tur ut av butikken.»

Bo Vibe, musiker

«Jeg synes å laste ned et album er mer som å få en smakebit av skinka mens du er inne på butikken, og så kan du velge å kjøpe skinka til en femtilapp hvis du synes den smakte godt. Å sammenlikne ei god skinke med en cd som har kanskje fire gode sanger maks, mens resten er søppel, er en fornærmelse mot skinka!»

Christian

«Å tjene penger på å videreformidle (snylte på) andres åndsverk uten tillatelse er simpelt tyveri. Hvorfor er det ingen som blir ferdige med dette? Tyveri har en spesifikk definisjon i straffelovens § 257: For tyveri straffes den som borttar eller medvirker til å bortta en gjenstand som helt eller delvis tilhører en annen, i hensikt å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning ved tilegnelsen av gjenstanden. Merk ordet bortta. Du kan ikke bortta noe hvis det blir værende der det var. Det er snakk om åndsverkloven her, og den omtaler ikke tyveri!»

Erik«Jeg blir motløs av sånne argumenter du serverer, jeg trodde ikke noen var så dumme at de enda ville bruke analogier om stjeling i butikken: Nå er jeg generelt lite glad i platebransjen, men du har kanskje vett nok til å forstå at dersom du laster ned et album, er det et album du ikke kjøper, ergo er det et tap for plateselskapet og til slutt artisten? Dere som enda sammenlikner kopiering med stjeling i butikk, viser null forståelse for økonomiske mekanismer; dere er på full fart ned i avgrunnen som et takras.»

Lerxst

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media