Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Filharmonisk tango-fest

De er allerede verdensmestrer i Dvorak og Tsjaikovskij, og nå satser Oslo-Filharmonien så det suser på en ny utfordring: Tango!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den argentinske tangoen, blandingsmusikken fra de skumle strøkene i forrige århundres Buenos Aires og lengselens, melankoliens og begjærets kanskje sterkeste musikalsk-dansante uttrykk, inntar Oslo Konserthus i dagene 5. til 8. mai.

Sammen med Oslos feirede filharmonikere skal Argentinas ledende mannlige tangosanger, Salinas Hernan, danserne Victoria Viyera og Pablo Veron- sistnevnte kjent fra Sally Potters filmsuksess «The Tango Lesson»- og det norske ensemblet Tango for 3 gjøre sitt til å gi et stadig mer tangofrelst norsk publikum både visuell, audiell og ikke minst emosjonell valuta for pengene.

Erobrer nytt land

At et symfoniorkester slik stiger ut av det klassiske repertoaret for å erobre nytt musikalsk land, hvori opptatt mye Astor Piazolla, er en sjeldenhet og en krevende øvelse for musikere, dirigent/arrangør Rolf Gupta og orkestrator Sverre Indris Joner.

Men med god hjelp fra Argentinas ambassade og argentinske kulturmyndigheter, samarbeid med Tangoklubben i Oslo og galopperende interesse fra forretninger og restauranter, ligger det nå an til en hel liten tangofestival i hovedstaden. Og det med en norsk tango-verdensstjerne på plass: bandonéonisten Per Arne Glorvigen.

SENSUELL: De argentinske danserne Victoria Viyera og Pablo Veron gir en smakebit på tangoen som kommer til Oslo Konserthus i mai.