Du leser nå Dagbladet Pluss

Fillerister leseren med historien om sønnens voldsomme død

Et opprivende litterært dokument om tap, skrift og mening

RÅ SORG: Sønnen til den anerkjente danske forfatteren Naja Marie Aidt dør tjuefem år gammel. «Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake» er Aidts forsøk på å beskrive og begripe den horrible ulykken. Boka kan med fordel leses på dansk, men Trude Marstein har skapt en lydhør oversettelse der ingenting butter. Foto: Steinar Buholm.
RÅ SORG: Sønnen til den anerkjente danske forfatteren Naja Marie Aidt dør tjuefem år gammel. «Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake» er Aidts forsøk på å beskrive og begripe den horrible ulykken. Boka kan med fordel leses på dansk, men Trude Marstein har skapt en lydhør oversettelse der ingenting butter. Foto: Steinar Buholm.Vis mer

«Vi ler av et eller annet. Moren min sier noe til hunden. Så ringer telefonen. Vi tar den ikke. Hvem skulle ringe til oss så sent en lørdag kveld?

Så ringer alle telefonene våre.

Det er søsteren min som ringer.

Så tar moren min telefonen.

Jeg hører søsteren min skrike.»

Naja Marie Aid, født på Grønland i 1963, regnes som en av Danmarks mest betydningsfulle forfattere. Hun har utgitt en rekke dikt og noveller siden debuten i 1991, og fikk Nordisk Råds litteraturpris for novellesamlingen «Bavian» i 2008. Med årets bok, «Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake. Carls bok», lar hun leseren ta del i egen, rå sorg.

Virkeligheten flerres i stykker da Aidt en marskveld i 2015 får telefonen om at den nest eldste av fire sønner, Carl, er død etter å ha hoppet ut av et vindu i femte etasje.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.