Film- det er moro, det

Å du allstyrende. Makan til fornøyd publikum. Kjendisene storkoste seg på festpremieren for Norges første helaftens tegnefilm i går kveld. Og hovedpersonen selv, han småpratet med dem som sto utenfor den røde løperen også.

At Kjell Aukrusts figurer er for hele folket, fikk uteligger Yngve merke da han dumpet midt oppi inntogsmarsjen til premieren på «Solan, Ludvig og Gurin med reverompa» på Klingenberg kino.

Aukrust stanset, pratet litt, og tegnet en lynkjapp Ludvig-tegning til Yngve før han ruslet inn i kinosalen.

- Det var en koselig kar, virkelig koselig, smilte Aukrust.

- Historisk

Det var i det hele tatt mange og store smil å se overalt. Et samstemt publikum roste filmen.

- Dette er en historisk begivenhet for norsk film. Filmen var enda bedre enn forventet. Det var mye trøkk og tempo, filmen var ikke så snill som jeg trodde. Dette blir garantert en publikumssuksess. Familier trenger en film de kan se sammen, smilte kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen.

- Det var så vakkert. Det var stadig nye opplevelser, og ikke noe vold, strålte en meget opplagt Wenche Foss.
- Jeg blir kry av å se at vi også kan få til dette her i landet. Dette er en bragd. Filmskaperne har klart å ivareta hele persongalleriet til Aukrust. Hele Aukrust-universet er fanget inn, sa en begeistret direktør Tom Remlov i Norsk Film.

- Flott film

- Det var en stor opplevelse. Kjell Aukrusts figurer har så mye vitalitet og kreativitet. Alle har et forhold til Ludvig og Kjell, sa Åse Kleveland, som kom til premieren sammen med ektemannen Oddvar Bull Tuhus.

Kjell Aukrust selv syntes det var en flott film, og at produsent John M. Jacobsen og co. hadde tatt godt vare på Ludvig og Solan og resten av persongalleriet. Men lyden var for høy.
- Det skal visst være sånn nå, men det er ikke noe for meg, sa han etter filmen.

Etter premieren var det champagnemottakelse i teatersalen på Hotel Continental, og enda mer skryt, blitzing og gratulasjoner. Til slutt måtte Aukrust sette seg nedpå litt. For kinopremierer, det er slitsomt, det.