Film- og platebransjen drar Telenor for retten

Vil hindre Pirate Bay-tilgang.

Film- og platebransjen drar Telenor for retten
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Flere film- og plateselskaper i og utenfor Norge har nå levert en midlertidig forføyning mot Telenor til tingretten.

Dette gjør de ifølge VG Nett i et forsøk på å få nettleverandøren til å hindre internettbrukere tilgang til ulovlige fildelingsnettsteder som for eksempel Pirate Bay.

I spissen for inititivet står plateselskapenes interessorganisasjon, Ifpi.

- Feil vei å gå- At dette kommer nå er jo ikke uventet, all den tid Ifpi og Marte Thorsby truet med dette for noen måneder siden. Vi har ikke fått lest brevet ennå, det er et 50-siders dokument som vi fikk overlevert i dag. Men jeg tror ikke det er noe av det som står i brevet som endrer vårt grunnleggende standpunkt, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til Dagbladet.

- For det første mener vi at dette er feil addressat å gå etter, ettersom en internettleverandør ikke skal tvinges til å sensurere egen trafikk. For det andre mener vi at dette er feil vei å gå, ulovlig fildeling er noe vi mener best bekjempes ved å tilby gode, lovlige alternativer. Derfor stusser vi litt på timingen på dette, det kommer én måned etter at vi har lansert en musikkbutikk på nett i samarbeid med Platekompaniet. Vi tror folk vil betale for musikk på nett, bare innholdet er godt og prisen fornuftig, sier Lessum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer