Film i bokform

Cappelen vil ha oss til å lese film. Ellers står geisha-dagbok, atomfysiker-dikt og debattbok om ungdomsvold på forlagets vårmeny.

Gert Nygårdshaug er tilbake med roman nr. sju i serien om gastronomen og hobbydetektiven Frederic Drum, «Den balsamerte ulven». Denne gangen er Drum invitert på en fisketur som viser seg å bli alt annet enn stille og rolig, noe blant annet funnet av ei ung jentes avkuttde arm sørger for.

Tore Tveit har et mangfoldig forfatterskap bak seg, og står for første gang på Cappelens lister med romanen «Elvene vasker klovnene rene&187;.

Kvinner om relasjoner

Forholdet mellom mor og datter beskrives og utdypes i Vigdis Hjorths nye roman «Hva er det med mor». Forlaget lover en provoserende og gripende bok. Sylvelin Vatle vant Tarjei Vesaas' debutantpris i 1991 for «Alle kjenner vel presten». Nå er hun tilbake med «Skanser», hvor Rebekka Stills og hennes forhold til den mange år eldre psykologen Robin danner ramme for boka.

Torill Hvalsengen debuterte i 1998 med diktsamlingen «Dvergsang». «Den vanskelige andreboka» er «Edwina Z» en roman om pille- og alkoholmisbruk. Atomfysiker Astri Kleppe kommer dessuten med sin tredje diktsamling, «Som skudd av evighet».

Film blir bok

Beate Grimsrud er først ut i Cappelens nye filmmanus-serie. Hennes «Ballen i øyet» har norgespremiere i februar, og boka lanseres omtrent samtidig. Andre filmer man etter hvert kan lese i manusform, er «Stranden» med Leonardo diCaprio i hovedrollen og Karin Fossums «Se deg ikke tilbake», som for øyeblikket går på norske TV-skjermer med Bjørn Sundquist som politietterforsker Konrad Sejer.

Kjente navn

Irske Roddy Doyle og den britiske bussjåføren Magnus Mills kommer begge med nye romaner. Et nytt og spennende bekjentskap er tysk-libanesisk-kanadiske(!) Ann-Marie McDonald. Debutromanen «Understrømmer» blir hovedbok i Bokklubben Nye Bøker, og slektskrøniken har stått på bestselgerlistene i Canada og USA i over ett år. En annen internasjonal bestselger er Arthur Goldens «Geisha. En dagbok».Wes Craven er aller best kjent som regissør for grøsserfilmer som «Nightmare on Elm Street» og «Skrik». Nå debuterer han som thrillerforfatter om vitenskapsfolk på jakt etter udødelighet.

Ungdomsvold fra innsiden

I forbindelse med Stopp volden-kampanjen i Dagbladet har journalist Liz Buer kommet ungdomsmiljøer inn på livet. Sammen med Farid Bouras, som leder organisasjonen «Ungdom mot vold«, har hun skrevet debattboka «Hvis vi dør, så dør vi sammen». Ellers kommer en av Norges fremste religionshistorikere Kari Vogt et storverk om islam i Norge på 1990-tallet.

Stand up-komikeren Lasse Lindroth omkom i en bilulykke sommeren 1999, og hans roman om oppveksten i Sverige, «Der ingen engler bor» kommer ut i mars.

En biografi om førstedame og senatorkandidat Hillary Clinton er også på trappene.