Film om åtte politiske partier

CANNES: Seks forfattere og ni regissører skal lage den norske spillefilmen «Folk flest bor i Kina» sammen. Den kommer på kino om et år og handler blant annet om norske politiske partier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tittelen, som muligens ikke er det filmen kommer til å hete når den er ferdig, er en kommentar til Fremskrittspartiets slagord om at det er et parti «for folk flest».

- Men filmen skal ikke være satirisk, den skal ikke drite ut noen eller vise politikerforakt, sier produsentene Yngve Sæther og Ørjan Karlsen.

Partienes sjel

Dette, derimot, er hva den skal være:

En middelaldrende bensinstasjoneier på et sted midt mellom by og land i Norge, får en dag besøk av åtte forskjellige personer som representerer hvert sitt politiske parti. Ikke at de er politikere, snakker om eller agiterer for partiene sine, men ved å være den typiske Ap-mann, Høyre-dame eller Venstre-velger.

- Vi har forsøkt å finne fram til partienes sjel. Vi har finlest programmene, vi har hatt partienes ungdomsledere på besøk, Steinar Hansson har vist vei gjennom partilandskapet. Så når de åtte personene presenteres i filmen, tror vi det skal være lett å finne ut hvor de kommer fra, uten at vi forklarer det altfor tydelig.

Kollektivt løft

Filmen er en ren fiksjon og de som har skrevet historiene om de åtte, er Erlend Loe, Nikolaj Frobenius, Marion Hagen, Ketil Lismoen, Per Schreiner og Harald Rosenløw Eeg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer