Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Film om norsk sado-dronning

BERLIN (Dagbladet): Eva Norvind (53), med norsk pass og bakgrunn fra Trondheim, har gjort det til en livsstil å balansere mellom katastrofe og skandaler. Under pseudonymet Ava Taurel har hun gjort karriere som prostituert og pornostjerne i Mexico og dronning i New Yorks sadomiljø. Nå er det laget film om hennes liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Didn't Do It For Love» er tittelen på en av de mer oppsiktsvekkende dokumentarfilmene under årets Berlinfestival. Den forteller historien om hvordan Eva vokste opp på Bakkegården i Trondheim, der pappa var russisk flyktning og prins, mens mamma var billedhugger.

Til Mexico

Som 16-åring var hun nordisk vidunderbarn og svært lettkledd på Follies Berghres scene i Paris. Året etter dro hun til Canada og seinere USA. Deretter gikk ferden med buss til Mexico, hvor Eva hadde fått etternavnet Norvind og hurtig ble lagt merke til som blond og brystfager i hete filmromanser med lokale B- og C-stjerner.

I 1967 holdt det på å gå helt galt, da hun sto fram i meksikansk fjernsyn og gjorde seg til fortaler for fri kjærlighet og bruk av p-piller.

- Enhver kvinne burde ha tre menn: En til å lære seg opp, en til å lære opp og en til å forsørge seg. Et katolsk ragnarokk brøt løs over det umoralske og frittalende mennesket fra det iskalde og protestantiske nord.

- Kirken står sterkt i landet og verken prester eller andre mannfolk ønsket at kvinnen skulle bli klar over pillen og dens muligheter. De holdt på å få meg deportert. Men utenlandsk presse fikk øye på saken, lagde store oppslag _ og reddet oppholdstillatelsen min. Dagbladets Arne Hestenes kom ens ærend til Mexico City for å intervjue meg. Ukebladene Aktuell og Vi Menn kjørte førstesidehistorier på «Trondheimsjenta som sjokkerer Mexico», forteller Eva Norvind. Det siste året i landet forsørget hun seg som luksushore for rike politikere.

Domina

Etter bruduljen fikk hun barn med en nederlansk elsker og lot seg underholde i mange år av den mektige meksikaneren som trodde han var barnets far. I New York lærte hun å fotografere og skrive. I 1987 åpnet hun «Taurel Institute», hvor eldre og yngre herrer kan spille ut sine dystreste fantasier. Eva var selv i mange år svært aktiv Domina med lakk og lær og det som ellers hører til.

Filmen viser scener som kan få selv den mest tykkhudede til å rødme.

- Jeg vet at den er sjokkerende. Håper den aldri kommer til å bli vist i Trondheim. Faren min bor der ennå, sier Eva Norvind. Deler av filmen er for øvrig tatt opp i hjembyen hennes.

Rådgiver

Eva Norvind betegner nå seg selv som aldrende og tykk. Hun deltar ikke aktivt mer, men eier instituttet og utfører rådgivningstjenester mot god betaling.

- Jeg har lært opp 800 kvinner til som sado-instruktører, så det er kommet stor konkurranse på dette markedet. Men jeg er nok fortsatt den mest kjente i landet, sier hun ubeskjedent.

I dag bor Eva sammen med sin langt yngre kjæreste, en afroamerikansk student. Hun er i gang med å avslutte sin andre magistergrad, denne gang i rettspsykologi. - Jeg behandler innsatte som er dømt for voldtekt eller seksuell omgang med barn. Om framtiden sier hun:

- To nye filmer om meg er på vei. Dessuten har jeg bidratt mer eller mindre til fem bøker som snart kommer på markedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!