Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Film-Spotify» lanserer i Norge

Innen kort tid. Har avtale med Hollywood.

||| (Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet at deler av norsk filmbransje er noe skeptiske til Voddler, den nye svenske tjenesten som markedsføres som «Spotify for film». Årsaken er at ingen har hørt fra svenskene i Norge.

Nå kan imidlertid Voddler annonsere en avtale med to store Hollywood-studioer. Disney og Paramount har skrevet under på avtale som tillater streaming av deres filmer, forteller svenskene i en pressemelding. Samtidig lover de å lansere i Norge «innen kort tid».

- Vårt mål er å bli et nytt svensk selskap som skal bli kjent i hele verden. Vi vil gjøre alt vi kan for å oppnå det målet, sier Marcus Bäcklund til Dagens Nyheter.

1000 filmer
Voddler skal delvis finansieres gjennom reklame, men man må betale om man ønsker å se nyere filmer.

I skrivende stund ligger det cirka 1000 filmer ute på tjenesten - langt færre enn hos konkurrenter som SF Anytime og Filmarkivet.

Fullversjonen lanseres i Sverige i dag, og tilbys til kunder av Telenor-eide Bredbandsbolaget. Potensialet er i første omgang 500 000 kunder.

Seinere kommer lansering i Norge, Danmark og Finland, før det britiske markedet står for tur.

Avtalen med Disney og Paramount er et viktig gjennombrudd for Voddler.

- Vi er svært nær å tegne en avtale med Sony Pictures, og tror alle de store filmstudioene er ombord innen årsskiftet, sier Bäcklund til Dagens Nyheter.

Vil ikke tidfeste
Telenor i Norge følger nøye med på hva Voddler gjør i Sverige, og vurderer nå om de vil lansere tjenesten som Bredbandsbolaget har gjort i Sverige.

- Vi har først og fremst vært opptatt av online tv-lanseringen vår, forteller Anders Krokan i Telenor.

Han forteller at Voddler vurderes på linje med andre aktører, og at Telenor ikke vil tidfeste når det eventuelt kommer en slik tjeneste i Norge.

Ingen kontakt
Svært spennende blir det også å se når Voddler eventuelt skal kunne tilby norske filmer.

Distributører Dagbladet.no har snakket med, forteller at de ikke har vært i kontakt med svenskene.

- Jeg har lest om Voddler, og ble nysgjerrig. Men jeg har ikke hørt noe fra dem, noe som egentlig er litt rart. De burde i det minste ha kommet og presentert seg selv og sin forretningsmodell, sa Sveinung Vikeså, avdelingsleder hos SF Norge, i går.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media