Film-talentet Halfdan Ullmann Tøndel utmerker seg i utlandet

Vil ikke sammenlignes med sin verdensberømte bestefar.

INVITERT TIL TORONTO: Halfdan Ullmann Tøndel (t.v) drar fredag til Toronto for å vise frem kortfilmen «Fuglehjerter». Skuespillerne på bildet er André Sørum, Stine Sørensen, Eline Grødal og Steinar Klouman Hallert. Foto:  Sigrid Bjorbekkmo / Stillbilde fra «Fuglehjerter».
INVITERT TIL TORONTO: Halfdan Ullmann Tøndel (t.v) drar fredag til Toronto for å vise frem kortfilmen «Fuglehjerter». Skuespillerne på bildet er André Sørum, Stine Sørensen, Eline Grødal og Steinar Klouman Hallert. Foto: Sigrid Bjorbekkmo / Stillbilde fra «Fuglehjerter». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kortfilmregissør Halfdan Ullmann Tøndel (25) har i det siste fått mye anerkjennelse for sitt talent i utlandet.

Fredag dro han til den prestisjetunge internasjonale filmfestivalen i Toronto for å vise frem kortfilmen «Fuglehjerter».

- Det betyr veldig mye for meg, skuespillerne som nesten har jobbet gratis, og alle andre som har vært med å lage filmen, sier Ullmann Tøndel til Dagbladet.

Verdensberømt familie Ullmann Tøndel er sønn av forfatter Linn Ullmann, og hans bestefar er ingen ringere enn den verdensberømte filmskaperen Ingmar Bergman (1918-2007).

Likevel mener 25-åringen selv at det var helt tilfeldig at han valgte å satse på film.

Når han får spørsmål om sine berømte besteforeldre, svarer han at det ikke er et tema han pleiere å ta opp. At han går i sin bestefars fotspor er ikke noe han tenker mye på.

- Det er ikke ofte jeg blir sammenlignet med min bestefar, og det er fordi jeg velger å ikke ta det opp selv. Mine besteforeldre har alltid bare vært mine besteforeldre. Ikke noe annet, sier regissøren. 

- Jeg representerer en helt ny generasjon, og gjør det jeg gjør. Så håper jeg at det holder, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer