Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Film til folket

Cinematekets sjef vil at også Oslo-folk skal få se det beste fra Tromsø Internasjonale Filmfestival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra i dag og frem til fredag kan du se fire av de kritikerroste festivalfilmene.

- Hvorfor denne snikframvisningen av festivalfilmer, Langlo?

- Fordi dette er bra filmer som Oslo-publikummet ellers vil gå glipp av. Mange av filmene ble nemlig vist bare på festivalen, og kommer ikke på kino.

- Du var i Tromsø selv, hvilken film imponerte deg mest?

- Det var absolutt den meksikanske filmen «Your Mother As Well». Den er ærlig, ung og direkte, og har sexscener hottere enn noe annet vi har sett på film til nå. Den blir forresten satt opp på kino til høsten.

- Hvis den passerer sensuren, da?

- Det den! Filmen vant æresprisen på festivalen, og kinovisning er en del av den prisen. Selv om Filmtilsynet ikke har sett på den ennå, så regner jeg med at den går gjennom. Den er faktisk ikke støtende på noen måte.

- Festivalen ble avsluttet på mandag, hvilke inntrykk sitter du igjen med?

- Det var mye variert og spennende, men få filmer av den lettere typen. Filmer med tyngde er greit nok, det, men det er ikke avgjørende for hvor god den er.

Jan Langlo (30)

Sjefen på Cinemateket vil at også Oslo-folk skal få se det beste fra Tromsø Internasjonale Filmfestival. Fra i dag og fram til fredag kan du se fire av de kritikerroste festivalfilmene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!