Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Filmanmelderne jubler for «Kon Tiki»-filmen

Norske filmkritikere er begeistret for «Kon Tiki» filmen.

HJEMMESEIER: «Kon Tiki blir hyllet av norske filmkritikere. Det skal bli spennede så se hva utenlandske aviser skriver når den lanseres internasjonalt. Foto: Nordisk Film
HJEMMESEIER: «Kon Tiki blir hyllet av norske filmkritikere. Det skal bli spennede så se hva utenlandske aviser skriver når den lanseres internasjonalt. Foto: Nordisk Film Vis mer

Her er utdrag fra enkelte aviser.

Dagbladets filmanmelder Mikael Godø mener filmen innfrir, gir terningkast 5 og skriver blant annet:

«Kammerspill på åpent hav» er tittelen, og slik fortsetter han: «Kon-Tiki» er et glossy, havblått og ganske intenst guttedrama med skumle haier og smittsom eventyrlyst. «Kon-Tiki» anno 2012 er herlig og hemningsløst hollywoodsk.

VGs filmanmelder Jon Selås er veldig begeistret over «Kon Tiki». Avisa gir terningkast 5 og skriver blant annet:

«Kon-Tiki» innfrir forventningene - og gir en god del ekstra. Dette blir en ny norsk nasjonalfilm! Den har et betydelig internasjonalt potensiale; «Kon-Tiki» er simpelthen glimrende storytelling på et lettfattelig, internasjonalt filmspråk.

Adresseavisas anmelder Terje Eidsvåg mener den er noe ujevn, konkluderer med en terningkast 4 og skriver blant annet:

Som spektakulær storfilm har «Kon-Tiki» innpakning og scener som gjør at den vil treffe bredt, selv om filmen er en ujevn, eventyrlig ferd mellom myter, hai og skjegg.

BLANT HAIER: Dramatikk da «Kon-Tiki»-besetningen havnet i nærkontakt med haier.
BLANT HAIER: Dramatikk da «Kon-Tiki»-besetningen havnet i nærkontakt med haier. Vis mer

Nettavisens anmelder Nils Olav Sæverås er storfornøyd, gir terningkast 5 og skriver blant annet:

«Kon-Tiki» er en stort tenkt og stort utført film som tar vare på både eventyret og galskapen i en ekspedisjon som ikke virker noe mindre hårreisende i dag enn da den fant sted i 1947. Regissørduoen Rønning/Sandberg skapt et drama som formidler eventyret og heltedåden.

NRK-Filmpolitiet ved Birger Vestmo er slått av filmens eventyrlyst, gir terningkast 5 og skriver blant annet:

Heldigvis er filmen akkurat som forventet, hvilket betyr at dette er et stort og bredt drama med historisk sus, der eventyrlysten tyter ut av filmruta. Den er imponerende flott filmet, med glimrende visuelle effekter, nydelig filmmusikk og en fortreffelig samling skuespillere som gestalter mannskapet ombord.

Stavanger Aftensblads Kristin Aalen kaster seg også på begeistringens bølge, gir terningkast 5 og skriver blant annet:

«Kon-Tiki»-filmen gjenskaper den dristige ferden for våre øyne og etterlater ny beundring for mannen som nektet å la seg stanse av advarsler om dumdristighet. Gratulerer, Rønning og Sandberg, dette kan vi gjerne kalle en suksess.

SLANKE: Skuespillerne mått slanke seg og trene for å gå ned i vekt.
SLANKE: Skuespillerne mått slanke seg og trene for å gå ned i vekt. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media