Filmåret som kommer

Nytt år og blank almanakk: Dette blir kinohøydepunktene i 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Filmåret 2005 var preget av gjenskaping av store klassikere som «King Kong» og filmatisering av populære bøker som «Narnia» og «Harry Potter».

Også i året som kommer kan kinoseere se fram til å få kjente romanfigurer levendegjort på lerretet. Gamle helter dukker opp og blir som nye, det gjelder både Supermann, James Bond og Indiana Jones.

Det kan synes som et svakhetstrekk ved Hollywoodmaskineriet at de ikke makter å skape nye filmepos - og helter. Mange vil likevel glede seg til gjensynet med fiine gamle årgangs-ikoner.

Dette er Hollywoodfilmåret 2006:

Først og fremst knytter det seg store forventninger til Norgespremieren på filmatiseringen av Arthur Goldens roman «Geisha». Romanen kom på norsk i 2000 og fikk svært gode kritikker. Historien er lagt til det 20.århundret i Japan og handler om en morløs, ni år gammel jentunge fra provinsen, som sammen med en eldre søster blir overlatt av sin far til grådige og skruppelløse mennesker. Det er Rob Marshall som har regien.

Mange ser også fram til filmatiseringen av Dan Browns Da Vinci-koden, som har ligget på bestselgertoppen i Norge og verden for øvrig i nesten hele 2005. Filmen er forventet å bli den mest spennende thrilleren i 2006. Harvard-forskeren Robert Langdon, spilt av Tom Hanks, må løse en forvirrende kode som fører til en ledetråd i arbeidene til maleren Da Vinci.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer