Filmbransjen maktesløs: Nå vokser pirat-tjenesten like fort som Netflix

- Jeg er frustrert og lei meg.

ENKELT: Slik ser forsiden på Popcorn Time ut i dag. Det er bare å laste ned programmet og trykke "play" - der du tidligere måtte styre med å finne filer på torrent-nettverk og laste dem ned på din pc, gjør Popcorn Time det enklere enn noensinne å se piratfilm på nettet.
ENKELT: Slik ser forsiden på Popcorn Time ut i dag. Det er bare å laste ned programmet og trykke "play" - der du tidligere måtte styre med å finne filer på torrent-nettverk og laste dem ned på din pc, gjør Popcorn Time det enklere enn noensinne å se piratfilm på nettet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pirattjenesten Popcorn Time bruker torrent-teknologi for å laste ned filmer, og presenterer og streamer dem i et Netflix-liknende, brukervennlig grensesnitt. Dermed gjør tjenesten, som ble lansert for rundt et år siden, konsum av ulovlig kopierte filmer og tv-serier enklere enn noensinne.

Nå lastes appen ned 100 000 ganger daglig, hevder en av bakmennene i et anonymt intervju med magasinet Wired.

Stemmer det, vokser tjenesten nesten like mye som Netflix, markedsleder blant de lovlige strømmetjenestene du må betale en månedlig avgift for å ha tilgang til.

Fryktet av Netflix Det er grunn til å tro at også nordmenn bruker Popcorn Time i stor skala. Ifølge analyseverktøyet Google Trends er Norge helt på verdenstoppen når det gjelder søk etter pirattjenesten. Bare dansker og nederlendere søker mer etter Popcorn Time.

Netflix selv frykter Popcorn Time, og nevnte tjenesten ved navn som en særlig utfordring i sin kvartalsrapport i januar.

- Urovekkende og nedslående. Dette må kulturdepartementet og næringsdepartementet gjøre noe med, krever Asle Vatn, styreleder i Produsentforeningen Virke, som organiserer film- serie- og dataspillprodusenter her til lands.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer