Filmbransjen syter ikke

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DU SKAL VELGE

dine kriger med omhu, ble jeg en gang rådet. Å kjempe kampen for filmkulturen kan i disse dager se ut som en tapt krig. Valgerd Svarstad Haugland syns filmbransjen har fått nok og legger ikke skjul på det, være seg i debatter eller innholdsløse filmmeldinger.

Men for oss som er tillitsvalgte eller ansatt for å kjempe for filmen, er det vår plikt å ikke gi opp. Pågangsmot og inspirasjon henter vi fra fjorårets filmsuksess, vitaliteten i bransjen og ikke minst interessen som råder i Stortingets kulturkomité.

I desember 2003 fattet kulturkomiteen et vedtak om at Regjeringen innen 1. april 2004, skulle legge frem en vurdering av de økonomiske rammebetingelsene for norsk filmpolitikk, med særlig vekt på forholdene omkring økt tilfang av privatkapital, endringer i billettstøtteordningen og innføring av kulturmoms. Svarstad Haugland mislikte den korte tidsfristen og har demonstrativt levert en melding som kvalifiserer til departemental strykkarakter. Departementets vurdering består av fattige 5 sider som ikke svarer på noen av Stortingets spørsmål. Trond Giske sa at meldingen var en fornærmelse og provokasjon. Det er den!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer