PÅ REISE: «Stjerna» er en helaftens animasjonsfilm om dyrene som hjalp Maria og Josef til Betlehem. Video: UIP Vis mer Vis mer

Filmdebuterer med Mia Gundersen: - Hyggelig at noen ser potensialet

Knut Arild Hareide (KrF) er med i kinoaktuelle «Stjernen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det er hyggelig at noen ser potensialet, for det er jo ikke akkurat stemmen min jeg får mest skryt for til vanlig, fleiper KrF-leder Knut Arild Hareide (45) til Dagbladet.

Denne høsten er det KrF-politikk, valg og harde forhandlinger om statsbudsjettet som har dominert tida til den profilerte siviløkonomen fra Bømlo i Hordaland.

KINOAKTUELL: Krf-politiker Knut Arild Hareide har stemmen til vismannen Baltazar i «Stjernen». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KINOAKTUELL: Krf-politiker Knut Arild Hareide har stemmen til vismannen Baltazar i «Stjernen». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Men ikke alle veit at han også har sneket seg med i animasjonsfilmen «Stjernen», sammen med blant annet sanger og skuespiller Mia Gundersen.

Spiller Baltazar

Frykt ikke, toppolitikeren holder seg på trygg grunn. Handlingen er basert på den velkjente kristenhøytida.

Familie- og barnefilmen «Stjernen» går på kino i disse dager, og tar for seg historien om Maria og Josefs ferd til Betlehem. I denne versjonen får man imidlertid handlingen servert gjennom en gjeng med dyr som hjelper Maria og Josef på ferden.

Hareide har stemmen til vismannen Baltazar, godt høytidskjent fra historien om Jesus. Kaspar, Melkior og Baltazar er den glupe trioen som kommer bærende på gaver, henholdsvis gull, røkelse og myrra, til jesusbarnet.

TRIO: De tre vise menn: Kaspar, Melkior og Baltazar (t.h.). Foto: UIP
TRIO: De tre vise menn: Kaspar, Melkior og Baltazar (t.h.). Foto: UIP Vis mer

Midt på treet

Anmelderne i Norge og utlandet mener «Stjernen» er sånn midt på treet.

- Rotete film om Jesus og esler, skriver NRK, som kaster en treer og spør hvorfor den er laget.

Filmfront gir samme terningkast og skriver at animasjonsfilmen, foruten en scene, har lite å tilby foreldre som er med barna.

The Hollywood Reporter skriver at filmen er grei skuring, men «ikke akkurat den største historien noensinne fortalt», og refererer til en påstand i traileren.

Ifølge Washington Post er «Stjernen» alget av de trosbaserte produksjonsselskapene Walden Media og Affirm Films, Sonys religiøse filmunderbruk.

Prosjektets helt og holdne kristne stil, kombinert med dyreslapstick, funger delvis, skriver avisa.

VENNER: Eselet Bo snakker til Josef og Maria. Foto: UIP
VENNER: Eselet Bo snakker til Josef og Maria. Foto: UIP Vis mer

- Fint å være vismann

Det hevdes at Jesus fra Nasaret, kanskje verdens mest berømte snekker, ble født 25. desember, men historiske kilder har vanskelig for å bekrefte datoen.

- Det er fint å spille en vismann. Jeg har ikke fått sett filmen ennå, men det står høyt oppe på familiens agenda. Jeg vet at kollegaer som har sett den har diskutert om det er min stemme eller ikke. Barna har deres har derimot vært helt overbevist, sier Hareide.

Politikeren mener selv at han har forsøkt å gi Baltazar i «Stjernen» «en positiv sjel».

- Han er med i forskjellige settinger, blant annet ved krybba og seinere på slottet. En familiefilm om det som skjer i Betlehem, det kan jo ikke bli bedre for en fra Kristelig Folkeparti, sier Hareide og ler.

- Artig og kreativt

- Ga det mersmak?

- He-he, å dubbe film var en veldig hyggelig opplevelse, og det er veldig artig og kreativt tenkt å tenke på meg i en rolle, men jeg tror nok det er helt andre ting jeg skal satse på videre.

De andre norske stemmene gestaltes av: Sigbjørn Solheim, Jan Gunnar Røise, May Kristin Kaspersen, Kine Fossheim, Silje Hagrim Dahl, Knut Erik Engemoen, Henrik Horge, Christian Greger Strøm, Mia Gundersen, Stig Henrik Hoff, Knut Anders Sørum, Lisa Børud og Egil Svartdahl.

KAMELER: De tre kamelene til Kaspar, Melkior og Baltazar. Foto: UIP
KAMELER: De tre kamelene til Kaspar, Melkior og Baltazar. Foto: UIP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer