Filmdebuterer

Thomas Giertsen skal spille hovedrollen som den evige ungkaren Jack i den nye norske romantiske komedien som får premiere til høsten. Filmen er i samme sjanger som «Fire bryllup og en gravferd» og «Gutter er gutter». Handlingen tar for seg en vennegjeng, og starter i en barnedåp hvor Jack møter kvinnen i sitt liv - Nina - som forandrer alt.

Rask start

- Jeg gleder meg veldig, og håper resultatet blir bra, sier Giertsen. Skuespillerkarrieren fikk en meget rask start. - Jeg fikk telefon fra produsent John M. Jacobsen en lørdag for få uker siden. Han ville ha meg til å lese ferdig et manus før lunsj dagen etter. Jeg likte manuset, og da jeg fikk tilbud om en rolle, svarte jeg ja, forteller Giertsen, som skal gjøre ferdig vårøkta med «Torsdagsklubben» før han debuterer som skuespiller. - Vi begynner opptakene i slutten av mai, sier produsent John M. Jacobsen i selskapet Filmkameratene.

Millionstøtte

I går fikk filmen 8,8 millioner kroner i støtte fra Norsk Filmfond, og den har et totalbudsjett på 17 millioner kroner. Filmen skal regisseres av Alexander Eik, og manuset er skrevet av Lars Espen Bakke. Thomas Giertsen får sannsynligvis følge av flere norske kjendiskomikere. I en pressemelding fra Norsk Filmfond står det at flere roller skal bekles av kjente navn fra Giertsens generasjon av kom-ikere. - Jeg kan ikke si noe mer om hvem de andre skuespillerne er. Vi er ikke ferdige med å forhandle ennå, sier Jacobsen, som ikke vil kommentere lønna til Giertsen.

Testet på audition

Ifølge Jacobsen er Giertsen et utmerket valg til rollen. - Vi har testet ham på en audition, og vi har funnet ut at han fungerer aldeles utmerket. Han er en stor skuespiller i en sånn komedie, sier Jacobsen. Han er ikke noen hvem som helst i norsk filmbransje. Jacobsen har produsert suksesser som «Veiviseren», «Jakten på nyresteinen», «Bare skyer beveger stjernene» og «Solan, Ludvig og Gurin med reverompa».

TIL FILMEN: Thomas Giertsen var opptatt med «Torsdagsklubben» i går. Sommeren skal han bruke på debutrollen som ungkaren Jack i den nye norske spillefilmen «Kvinnen i mitt liv».