Filmdryss fra Carlyle

LONDON (Dagbladet): Robert Carlyle er filmaktuell i roller som James Bond-skurk, alkoholisert pappa og gymlærer. Dessuten ser du ham snart som Daffy sammen med Leonardo DiCaprio i «The Beach». Skotten er et arbeidsjern som trenger Glasgow-kompisene for å holde beina på jorda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Robert Carlyle går i filmsporet til kollega og landsmann Sean Connery. I den nye James Bond-filmen «The World Is Not Enough» har den prisbelønte skuespilleren entret agentverdenen som hovedskurken Renard, en mafiøs leiesoldat fra det tidligere Jugoslavia.

Tøff dag på jobb

- Jeg var kjempenervøs den første dagen på settet. Vi skulle ta opp en av de heftigste scenene, men Pierce Brosnan er den hyggeligste mannen jeg har møtt. Han bare lo, det tok en del av presset. Men, du kan godt si det var en tøff dag på jobben, smiler Carlyle. Han er tidsriktig kledd i mørke jeans og en svart ledig jakke. En ganske mager og liten skotte, med en atskillig friskere hudfarge enn publikum har sett i de mange rollene han har gestaltet gjennom nittitallet.

Under innspillingen av Bond-filmen dro han til Thailand for å spille en liten rolle i «The Beach» sammen med Leonardo DiCaprio.

- Det tok meg tre uker. Det var en bisarr opplevelse å hoppe fra rollen som skurken Renard til «The Beach», forteller Carlyle.

På bakken

Med den enorme arbeidsmengden skuespilleren har hatt de siste åra, er det viktig med de gamle vennene som hjelper ham å holde beina solid plantet på jorda. Det trenger han også etter å ha seilt opp som en av Storbritannias mest suksessrike skuespillere gjennom dette tiåret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer