Filmduell skaper dilemma for norske kinoer

«Guardians of the Galaxy» og «Hercules» kjemper om samme publikum.

STORFILMDUELL: Denne gjengen fra «Guardians of the Galaxy» må kjempe om samme kinopublikum som de norske skuespillerne i «Hercules» i helgen. Foto: Scanpix/AP Photo/Disney - Marvel
STORFILMDUELL: Denne gjengen fra «Guardians of the Galaxy» må kjempe om samme kinopublikum som de norske skuespillerne i «Hercules» i helgen. Foto: Scanpix/AP Photo/Disney - Marvel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): I morgen starter «Guardians of the Galaxy» og «Hercules» opp på kino.

Førstnevnte er den nyeste i verdens største filmfranchise, den andre er Dwayne Johnsons nye blockbuster basert på en lettere omskrevet gresk mytologi — med tre norske skuespillere i biroller.

Dette har skapt noen dilemmaer for Oslo kino, som — i likhet med Bergen, Trondheim og andre kinoer i landet — prioriterer disse filmene noenlunde likt den kommende helgen.

Prøver å veie dem likt — Jeg prøver jo å se i glasskulen, sier Christin Berg, programdirektør ved Oslo Kino. — Vi prøver å tilby like mye til begge filmene, kanskje mest til «Guardians», og vi sprer de så vi er sikre på at alle som vil se filmene får plass.

I USA hadde «Hercules» premiere forrige uke, og gikk da hovedsaklig opp mot Luc Bessons «Lucy» — som den tapte mot der. Hit kommer Universal-filmen én uke senere, og møter derfor Marvel-motstand i Norge.

Berg mener de norske skuespillerne gir filmen en ekstra appell i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer