MULIG STORESLEM: Redaktør i Montages, Lars Ole Kristiansen, tror vi får et historisk år i år hvor for første gang på lenge at en såkalt sweep dukker opp. Det vil si at The Revenant kommer til å stikke av med de fleste prisene den er nominert til om han har rett. FOTO: Twentieth Century Fox
MULIG STORESLEM: Redaktør i Montages, Lars Ole Kristiansen, tror vi får et historisk år i år hvor for første gang på lenge at en såkalt sweep dukker opp. Det vil si at The Revenant kommer til å stikke av med de fleste prisene den er nominert til om han har rett. FOTO: Twentieth Century FoxVis mer

Filmekspertene: - Nå er det DiCaprios tur

Disse tror de norske filmekspertene at vinner under helgas Oscar-utdeling.

(Dagbladet): Hvem som stikker av med de gyldne statuettene under helgas Oscar-utdeling er det store spørsmålet før årets viktigste prisutdeling i filmbransjen.

Dagbladet har snakket med norske filmeksperter om hvem de tror vinner i år.

The Revenant er favoritten - Min magefølelse akkurat nå er at «The Revenant» vinner, og at den totalt soper med seg veldig mange priser i løpet av utdelingen, sier redaktør i filmnettstedet Montages, Lars Ole Kristiansen, om hvem han tror stikker av med seieren i kategorien beste film i år.

«The Revenant» handler om en jeger på 1820-tallet, spilt av Leonardo DiCaprio, som etter et bjørneangrep blir etterlatt i skogen for å dø av kompanjongene sine. Når jegeren likevel overlever, er det selvfølgelig duket for en aldri så liten hevn.

Dagbladets filmanmelder, Inger Merete Hobbelstad, har «Spotlight» som personlig favoritt, men hun tror nok at «The Revenant» tar med seg prisen hjem.

- Filmen er i vinden for tida og på mange måter er det en imponerende film som gjerne imponerer Oscar-velgerne, forteller hun om filmen.

Filmpolitiet i NRKs overhode, Birger Vestmo er også overbevist om at filmen tar med seg prisen hjem.

- Filmen har vunnet de fleste prisene som er, så sånn sett kan det tyde på at den er favoritt, sier Vestmo og legger til:

- Skulle jeg ha ønsket meg en prisvinner i denne kategorien må det bli Mad Max: Fury Road. Det er ikke ofte Oscar gir en slik type film oppmerksomhet. Det hadde vært morro om den hadde vunnet, men jeg har altså mest tro på «The Revenant» utifra hvordan det har gått med den oppløpet nå.

Ingen andre enn DiCaprio Omsider er Leonardo DiCaprio (41) Oscar-favoritt, skrev Inger Merete Hobbelstad i et innlegg kort tid etter at han stakk av med prisen for beste mannlige hovedrolle under Golden Globe-utdelinga.

Han har siden stukket av med priser under BAFTA-utdelingen, SAG-utdelingen og egentlig alt annet som er verdt å ta hjem i år.

Ekspertene er sikre på at ingen andre kan ta fra DiCaprio statuetten i år.

- Nå er det DiCaprios tur. I år tenker forhåpentligvis Oscar-akademiet det samme som folket og gir han prisen, sier Vestmo og trekker fram alle prisene DiCaprio har tatt hjem i år og legger til:

- Jeg blir overraska om noen andre enn han vinner.

Hobbelstad trekker fram hans tidligere nominasjoner som en grunn til hvorfor han vinner i år, dette er hans sjette nominasjon.

- Bransjen har stor respekt for han og det er ingen andre åpenbare kandidater i år, sier hun og forteller at hun tror mange tenker at han fortjener å vinne nå.

- Alle er enige om at det er året til DiCaprio. Han er utvilsomt storfavoritt og det er høyst usannsynlig at noen andre tar fra ham den etterlengtede statuetten, forteller Kristiansen.

Brie er Oscar-favoritt
Sexslaverollen i norgesaktuelle «Room» har gjort Brie Larson (26) til Oscar- storfavoritt.

Ekspertene tror hun kan stikke av med seieren, men i kategorien beste kvinnelige hovedrolle kan mye skje.

BRENNHETE KANDIDATER: Vinner Alejandro González Iñárritu beste regi og for beste film med The Revenant, blir han den første som har vunnet disse prisene samtidig - to år på rad. Ekspertene tror både han og DiCaprio er de sterkeste kandidatene i år. FOTO: NTB Scanpix
BRENNHETE KANDIDATER: Vinner Alejandro González Iñárritu beste regi og for beste film med The Revenant, blir han den første som har vunnet disse prisene samtidig - to år på rad. Ekspertene tror både han og DiCaprio er de sterkeste kandidatene i år. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Larson har vunnet den ene prisen etter den andre, hvilket gjør henne til en klar favoritt. Hvis noen andre skal utfordre henne, er det nok Saoirse Ronan for «Brooklyn», sier Kristiansen og legger til:

- Det er alltids lov å håpe på Charlotte Rampling for hennes mesterlige tolkning i «45 Years», men husk at Jennifer Lawrence for «Silver Linings Playbook» to prisen fra Emmanuelle Riva for «Amour»i 2013, selv om alle håpet og trodde på Riva.

Hobbelstad roser også Charlotte Trampling sin rolle i «45 Years», men tror hennes uttallelser kan ha ødelagt sjansene hennes.

- Brie Larson er nok den beste i den gruppa og har fått sitt første gjennomslag med denne rollen hvor hun spiller veldig overbevisende, sier hun om Larson som favoritt.

Vestmo opplever Tramplings rolle som den sterkeste rollen han så på kino i fjor på kvinnesida.

- Hun gjorde en utrolig god jobb i den og har hatt en lang karriere. Jeg har aldri sett henne bedre enn i den, men jeg tror nok det står mellom Cate Blanchett og Brie Larson selv om jeg håper på Trampling, sier Vestmo.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram