Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Filmen der Tore Strømøy dukker opp i drømmene til Anne Krigsvoll og Henriette Steenstrup momser skolebolle inne i et bur

Se traileren til «Kvinner i for store herreskjorter»

(Dagbladet): «Kvinner i for store herreskjorter». Nei, det er ikke tittelen på Jan Thomas' siste dom over norske kjendisantrekk, men en norsk film så ny at den ble ferdig klippet tidligere i dag.

I dag ble traileren sluppet, og her kan du få et glimt inn i et univers der Tore Strømøy dukker opp i drømmene til Anne Krigsvoll og Henriette Steenstrup sitter høygravid og momser skolebolle inne i et bur.

Men mest av alt en smugkikk på skuespillertalentene til debutanten Inga Ibsdotter Lilleaas (25), som har hovedrollen som litteraturstudenten som forelsker seg i sitt forfatteridol.

- Ukjent? Det vill ikke være noe ukjent med Inga om noen år. Henne får vi se mer av, erklærer regissør Yngvild Sve Flikke, som også er en nykommer i kinofilmformat.

Livsfaser - Vi har prøvefilma mye til denne filmen. Men den rollen jeg trodde jeg måtte prøvefilme mest til, var den som ga seg selv. Jeg testet aldri noen andre enn henne til rollen, sier hun.

«Kvinner i for store herreskjorter» er en komedie om tre kvinner i tre forskjellige livsfaser. Steenstrup er kunstneren som aldri hadde sett for seg at hun skulle få barn. Krigsvoll er den aldrende kvinnen som forstår at livet er i ferd med å ebbe ut, og som får dårlig tid til å utrette det hun vil.

En komedie - men langt fra noen slapstick.

- Det er en film med alvor i bunn. Jeg håper den gir publikum noe i tillegg til en god latter - noe å tenke på når de går ut av kinosalen. Ikke triste tanker, nødvendigvis, men noe som sitter i en, sier regissøren.

Kunne vært hvor som helst De fleste vil kjenne igjen omgivelsene i traileren som Trondheim, og landsdelens kanskje fremste skuespillereksport Ingrid Bolsø Berdal gjør en liten gjesteopptreden. Det gjør også den kjente kunstkritikeren Gunnar Danbolt, i rollen som seg selv.

- Faktisk ble filmen skrevet for å utspille seg i Bergen. Men jeg hadde mest lyst til å filme i Trondheim, så den ble skrevet om. Egentlig har det ingen betydning - handlingen kunne utspilt seg i hvilken som helst stor norsk studentby, sier Flikke.

6. mars kommer «Kvinner i for store herreskjorter» på kino.