Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Filmen er ikke bare for fjortiser, vi har noe for far også

Derfor fikk Triana Iglesias (30) rollen i «Tina & Bettina - The Movie».

TINA OG BETTINA: «Torsdag kveld fra Nydalen»-karakterene Tina og Bettina har fått sin egen film, som har premiere på fredag. Henrik Thodesen spiller Bettina, Odd-Magnus Williamson er Tina. 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
TINA OG BETTINA: «Torsdag kveld fra Nydalen»-karakterene Tina og Bettina har fått sin egen film, som har premiere på fredag. Henrik Thodesen spiller Bettina, Odd-Magnus Williamson er Tina. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Odd-Magnus Williamson (31) og Henrik Thodesen (31) gjorde stor suksess iført parykker og paljetter, som de to videobloggende vestkantfjortissene Tina og Bettina, i «Torsdag kveld fra Nydalen».

Fra korte sketsjeinnslag til film: Fredag har «Tina & Bettina - The Movie» premiere på norske kinoer.

- Det er en slags satire over et rikt Norge, uten den moralske pekefingeren, forklarer Williamson alias Tina.

Trianas filmdebut Thodesen, som spiller Bettina, forklarer at filmen passer for alle som «er, har vært, skal bli eller kjenner noen som er fjortis».

- Men den er ikke bare for fjortiser. Vi har noe for far også. Det er derfor vi har med Triana, sier Williamson til Dagbladet.

Glamourmodell Triana Iglesias (30) får med denne filmen sin debut på det store lerretet.

Håper på mer film Hun spiller den nye jenta på Smestad ungdomsskole, Synnøve Risnes, og allerede første skoledag utgjør Synnøve en trussel for Tina og Bettina.

- Jeg har hatt det veldig, veldig gøy og liker å jobbe på set, sier Triana, som håper på flere filmroller i framtida.

SPENTE: Fredag har «Tina & Bettina - The Movie» norsk kinopremiere. Fra venstre: Triana Iglesias, Bettina (Henrik Thodesen), Tina (Odd-Magnus Williamson), Else Kåss Furuseth og regissør Simen Alsvik.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
SPENTE: Fredag har «Tina & Bettina - The Movie» norsk kinopremiere. Fra venstre: Triana Iglesias, Bettina (Henrik Thodesen), Tina (Odd-Magnus Williamson), Else Kåss Furuseth og regissør Simen Alsvik. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Det er allerede kjent at hun får prøve seg på film minst en gang til: Triana er nemlig midt i innspillingsperioden av «Kill Buljo 2», som får premiere neste år.

- Nørd hele livet I den fjerde, bærende rollen - som «nørden» Sigrund Munthe Foss - dukker Else Kåss Furuseth (32) opp.

Ungdomsskolejenta hun spiller er ikke helt ulik ungdomsskoleversjonen av henne selv, røper hun.

- Hun er jo nørd, og jeg har vært nørd hele livet, jeg, ler Kåss Furuseth.

Typecastet - Jeg måtte spør regissør Simen Alsvik om jeg hadde blitt typecasta (gitt rollen grunnet en viss likhet, journ. anm.), og det hadde jeg, avslører Kåss Furuseth.

NØRD: Else Kåss Furuseth spille «nørden» Sigrund Munthe Foss i filmen. Foto: Guro Beitohaugen / Tappeluft Pictures
NØRD: Else Kåss Furuseth spille «nørden» Sigrund Munthe Foss i filmen. Foto: Guro Beitohaugen / Tappeluft Pictures Vis mer

I løpet av innspillingsperioden ble komikeren svært glad i karakteren hun spilte.

- Jeg spurte til og med om jeg kunne kjøpe alle klærne hennes etterpå. Men det er deilig at dette ikke er en dokumentarisk film, det må jeg jo si - alt er jo blitt ganske blåst opp, litt amerikansk, sier Kåss Furuseth.

Stikker fra kinopremieren Også Björn Gustafsson, Minken Fosheim, Mari Maurstad og Ingar Helge Gimle dukker opp i filmen.

Thodesen beskriver «Tina & Bettina»-filmen som «vårt barn», og innrømmer at det er litt skummelt å skulle vise den på kino.

Derfor drar han til New York i morgen for å overvære et bryllup, sammen med sin kjære, Charlotte Thorstvedt (26).

DEN NYE JENTA: I «Tina & Bettina - The Movie» spiller Triana Iglesias 15 år gamle Synnøve Risnes, den nye jenta på Smestad ungdomsskole. Foto: Guro Beitohaugen / Tappeluft Pictures
DEN NYE JENTA: I «Tina & Bettina - The Movie» spiller Triana Iglesias 15 år gamle Synnøve Risnes, den nye jenta på Smestad ungdomsskole. Foto: Guro Beitohaugen / Tappeluft Pictures Vis mer

- Så lar han meg sitte igjen å motta kritikken. Eventuelt ros, sier Williamson.

Mulig med gjensyn Det var de to som hadde ideen, det var de to som introduserte Norge for karakterene i «Torsdag kveld fra Nydalen» en gang i 2009.

Hverken Thodesen eller Williamson utelukker at det vil bli et gjensyn med Tina og Bettina en gang i framtida.

- «Olsenbanden» laga 14 filmer. Det er alt jeg har å si, så lar jeg det bare henge i løse lufta der, smiler Williamson.

KJÆRLIHET OG INTRIGER: «Tina & Bettina - The Movie» har sin dose intriger, vennskap og kjærlighet. Her er Triana Iglesias og Björn Gustafsson i en av de hetere scenene. Foto: Skjermdump
KJÆRLIHET OG INTRIGER: «Tina & Bettina - The Movie» har sin dose intriger, vennskap og kjærlighet. Her er Triana Iglesias og Björn Gustafsson i en av de hetere scenene. Foto: Skjermdump Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media