Film om Roald Amundsen:

Filmen om Amundsen skaper debatt før den er ferdig: - De kan bortforklare så mye de vil

Skuespillere reagerer på aldersforskjell i filmbransjen. Mens skuespilleren som spiller Roald Amundsens bror blir 38 i år, er skuespilleren som spiller kona hans 17.

REAGERER PÅ ALDERSFORSKJELL: Skuespillere mener det skjer ofte at filmselskap caster kvinnelige skuespillere som er yngre enn de trenger å være. FOTO: AP / NTB Scanpix
REAGERER PÅ ALDERSFORSKJELL: Skuespillere mener det skjer ofte at filmselskap caster kvinnelige skuespillere som er yngre enn de trenger å være. FOTO: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske spillefilmen «Amundsen», som nå er under innspilling, forteller historien om polfareren Roald Amundsen og kappløpet om å først nå Sydpolen. Men allerede før den er ferdig har den skap debatt, på grunn av den store aldersforskjellen mellom to av skuespillerne.

Christian Rubeck, som spiller Roald Amundsens bror Leon, blir 38 år i år, mens Ruby Dagnall, som spiller Leons kone Aline, er 17 år. I virkeligheten var det 11 år mellom Leon og Aline, mens det mellom skuespillerne som er valgt ut til rollene er 21 års aldersforskjell.

Maria Bock, skuespiller og nestleder i Tromsø Internasjonale filmfestival, er blant dem som har reagert. Hun mener vi nok en gang ser casting av kvinnelige skuespillere, der de er mye yngre enn de trenger å være.

Det var Dagsavisen som først omtalte saken.

- Dette er fantastisk dyktige skuespillere, som dessverre må bli brukt som eksempel i en prinsipiell diskusjon om problematiske strukturer i filmbransjen. De som har tatt disse valgene bør forklare hvorfor de har valgt som de har gjort, sier Bock, og legger til at det hadde vært interessant å høre produksjonens begrunnelse for valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer