James Bulger-drapet

Filmen om drapet på James (2) trekkes ikke fra Oscar

Foreldrene raser, men akademiet trekker ikke nominasjonen.

OSCARFAVORITT: «Detainment» er en av favorittene til Oscar-nominasjon. Kortfilmen tar for seg drapet på to år gamle James Bulger som rystet hele verden i 1993. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kortfilmen «Detainment» handler om det brutale drapet på den to år gamle James Bulger i februar 1993 utført av to gutter på ti år.

Filmen tar for seg opptakene av avhørene av de to gjerningsmennene. Nå er den nominert til å vinne en prestisjetung Oscar-pris for beste kortfilm. Det liker foreldrene svært dårlig.

Drept av to tiåringer

Det er nå 26 år siden ble James Bulger bortført fra et kjøpesenter, torturert og slått i hjel med en murstein og en jernstang. Det viste seg raskt at gjerningsmennene var to smågutter, Robert Thompson og Jon Venables.

Saken rystet en hel verden.

Det var 12. februar 1993 da Bulgers mor, Denise Fergus, var på en handlerunde på New Strand Shopping Centre i Liverpool. I et lite sekund mens de var i slakterbutikken, slapp hun hånda til guttungen. Det var siste gangen hun så sin sønn i live.

Beklager, men bøyer ikke av

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, kalt Oscar-akademiet, føler med familien, som ber de ansvarlige om å trekke den fra konkurransen om en Oscar, men akademiet bøyer ikke av.

Akademiet viser til grunnleggende prinsipper for nominering, og at Akademiet ikke har noen innflytelse på stemmeprosessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer