Filmen Selena Gomez advarer fansen mot

- Fint å være utenfor komfortsonen.

(Dagbladet): De første bildene er ute fra «Spring Breakers», den nye filmen med Selena Gomez (20) fra «Magikerne på Waverly Place» og Vanessa Hudgens (24) fra «High School Musical», begge Disney-serier rettet mot det yngste tenåringspublikummet.

Og oi oi, for et byks de unge damene gjør inn i voksenunderholdningens verden.

Som bikinikledde collegestudenter starter de med å rane en restaurant for å få råd til en skikkelig spring break-feiring i god, hedonistisk tradisjon og ender som håndtlangere for narko- og våpenhandleren Alien - spilt av en knapt gjenkjennelig James Franco med grill på tenna. Et stykke unna Disney-sfæren, med andre ord.

- Det har vært forfriskende å tre ut av komfortsonen og gjøre noe jeg aldri trodde jeg kom til å gjøre som skuespiller, sier Gomez - som også er kjent som Justin Biebers ekskjæreste - til US Weekly.

Advarer Hun har ifølge ukebladet advart sine mange unge fans om filmen. Også Hudgens har åpent erkjent at «Spring Breakers» er noe ganske annet enn den rollene hun har hatt før.

- Som skuespiller er du nødt til å vokse. Hvis ikke dør du på en måte. Så det var på tide å kaste hammen og tre inn i noe annerledes, gå i en annen persons sko i en annerledes verden, har hun sagt til US Weekly.

Er du helt blank på amerikanske collegefilmer er altså «spring break» det amerikanske skolesystemets vårferie, som studentene gjerne bruker på å reise til sydligere strøk for å feste hardt.

Slippe seg løs - Jeg har aldri gjort noe slikt før, og det var frigjørende. Alle jenter vil på ett eller annet tidspunkt på spring break og få den muligheten til å slippe seg løs. Det er interessant å kunne gjøre det gjennom en rollefigur med dybde, sier Hudgens.

«Spring Breakers» er regissert av Harmony Kormine, som slo gjennom i 1995 med den mye omdiskuterte «Kids», om gatebarn i New York med et løssluppent forhold til dop og sex.

Rapperen Gucci Mane dukker også opp i en sentral rolle i «Spring Breakers», som kommer på kino i Norge 12. april.

VAR KJÆRESTER: Justin Bieber og Selena Gomez i 2011. Foto: Scanpix/AP Photo
VAR KJÆRESTER: Justin Bieber og Selena Gomez i 2011. Foto: Scanpix/AP Photo Vis mer