«Into the Wild»

Filmen skapte livsfarlig turistmål

Kvinne (24) døde på vei til «magisk buss» i Alaskas villmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har snakket med folk som sier at de følte bussen var et hellig sted. De følte det som om den hadde en spesiell slags magisk aura ved seg.

Det sier den Yukon-baserte skribenten Eva Holland til Washington Post, i et forsøk på å beskrive tiltrekningskraften til Fairbanks City Transit Bus 142 - populært kalt «den magiske bussen».

Det grønne og hvite kjøretøyet står midt i Alaskas ødemark, og ble kjent gjennom Jon Krakauers dokumentarbok «Into the Wild» (1996), som omhandler Christopher McCandless' ferd ut i villmarka.

Bussen oppnådde ytterligere kultstatus elleve år seinere gjennom filmen med samme navn, der skuespiller Emile Hirsch portretterte McCandless, som døde i bussen i 1992.

Ble dratt under vann

Bussen har blitt et populært mål for ekstra eventyrlystne turister, som tar den såkalte «Stampede Trail», direkte oversatt til «panikkruta», for å komme fram.

Det endte nylig tragisk da det nygifte hviterussiske paret Veranika Nikanava (24) og Piotr Markielau (24) la ut på «Stampede»-stien. I forsøk på å krysse elva Teklanika torsdag forrige uke, ble Nikanava dratt under av vannmassene, skriver CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer