Filmen som kan bli årets pris-grossist

Golden Globe-nominasjonene klare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det historiske romansedramaet «Atonement» - «Om forlatelse» på norsk - med Keira Knightley og James McAvoy i hovedrollene er å se på norske kinoer først på nyåret.

Men i dag fikk filmen en solid forhåndsreklame i form av hele sju nominasjoner i det som er filmverdenenes nest største prisutdeling etter Oscar - Golden Globe.

Vi snakker ikke om fillekategorier, heller: «Atonement» kan bli hedret for beste dramafilm, beste mannlige og kvinnelige hovedrolleinnehaver, kvinnelige birolleinnehaver (13 år gamle Saiorse Ronan), regi (Joe Wright), beste manus og beste filmmusikk.

Knightley mener motspilleren McAvoy - som du kanskje husker fra «The Last King of Scotland», filmen om Idi Amin - er en bedre kysser enn både Orlando Bloom og Johnny Depp, som hun spilte mot i «Pirates of the Caribbean»-filmene. Nå kan kjemien dem i mellom resultere i heder, ære og gyldne statuetter når Golden Globe-prisene deles ut i Beverly Hills 13. januar.

Nest flest nominasjoner fikk Tom Hanks- og Julia Roberts-filmen «Charlie Wilson\'s War» - fem - mens både «Michael Clayton», «No Country For Old Men», «Sweeney Todd» og «American Gangster» er nominert til fire priser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer