Filmen var klar: Derfor vraket de «Forrest Gump 2»

Manusforfatteren letter på sløret om en glemt oppfølger til en av verdens mest berømte filmer.

SUKSESS: Forrest Gump (Tom Hanks) forteller om det svært innholdsrike livet sitt på en benk. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Forrest Gump (Tom Hanks) forteller om det svært innholdsrike livet sitt på en benk. Foto: NTB ScanpixVis mer

Skuespiller Tom Hanks ble tildelt en Oscar-statuett for innsatsen i «Forrest Gump» (1994), en film og karakter som tok verden med storm på 90-tallet.

Nå forteller mannen som skrev filmen, Eric Roth, at manuset til «Forrest Gump 2» var klart. I 2001 lå alt til rette for en ny runde med den folkekjære rollen til Hanks, men det var bare et problem.

- Jeg leverte manuskriptet dagen før 11. september, sier han til Yahoo Entertainment.

- Jeg møtte Tom Hanks og regissør Robert Zemeckis den 11. september. Vi kom fram til at det ikke ga noen mening å lage filmen.

Bingovert

En av scenene til Roth tok nemlig for seg et kjent terrorangrep og de bestemte seg for å droppe prosjektet ettersom USA og resten av verden var i sjokk etter terrorangrepet på World Trade Center i New York. Han avslører følgende om «Forrest Gump 2».

- I filmen finner Forrest sitt kall, som bingovert, og han blir venn med en kvinne fra USAs urbefolkning som jobber i en barnehage i et statlig bygg i Oklahoma City. Mens han sitter på en benk og venter på at de skal spise frokost sammen, sprenges bygget hun jobber i. Etter 11. september virket det meningsløst, sier Roth til Yahoo.

I baksetet til Simpson

Han refererer så klart til bilbombeangrepet på det statlige Alfred P. Murrah-bygget i sentrum av Oklahoma City våren 1995. Den enorme gjødselbomben til terroristene Timothy McVeigh og Terry Nichols tok livet av 168 mennesker.

Videre avslører Roth at Forrest Gump etter planen skulle dukke opp i baksetet til O.J. Simpson da han i 1994 ble jaget av politiet. Et møte og en dans med prinsesse Diana var også en del av filmen, og Gumps sønn, som ble født i første film, ville ha arvet morens AIDS-sykdom, sier Roth.