Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hundre år siden Ingmar Bergman ble født:

Filmene kan si noe til alle som har hatt foreldre, barn og elskere

For en ung kritikerspire var de utfordrende og hypnotiserende.

FANTASIEN SOM FLUKT OG UTVEI: Alexander må forlate den lekne teaterfamilien i det overdådige mesterverket Fanny og Alexander (1982).
FANTASIEN SOM FLUKT OG UTVEI: Alexander må forlate den lekne teaterfamilien i det overdådige mesterverket Fanny og Alexander (1982). Vis mer

Denne helgen ville Ingmar Bergman, en av historiens største filmskapere, fylt hundre år. Han rakk såvidt å bli 89 før han døde hjemme på den svenske øya Fårö, der så mange av ideene hans var unnfanget og så mange av de suggererende filmene ble spilt inn.

Han hadde ennå ikke regissert sin siste film, «Saraband» fra 2003, da jeg, som filminteressert student og nyslått kritiker, tok t-banen ned fra universitetet til Cinemateket i det som på den tiden var det lurvete strøket av Oslo sentrum for å synke ned i de blå setene og få med meg så mange av filmene hans som jeg kunne.

Det kan være en spesiell opplevelse for unge kritikerspirer å møte, for første gang, verk av noen som er vedtatt å være en Stor Regissør. Bergman var der oppe med Godard og Fellini, en av de filmskaperne du følte deg litt dum hvis du ikke forsto eller likte.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Les Dagbladet Pluss til over påsken for bare 1 krone.

3 MÅNEDER

HELGEKUPP

1 kr*

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 1 kr* 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249,-/3 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER

449 kr

(Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr 6 måneder. Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (249,-/kvartal). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?