Filmens gentleman

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Du er 1.88 høy, med et påfallende bra utseende og internasjonalt berømt som Simon Templar og Brett Sinclair – hvor anonym vil publikum synes at du virker?» Dette er filmprodusenten Fred Zinnemanns begrunnelse for at Roger Moore i sin tid ikke fikk rollen som Sjakalen i filmatiseringen av Fredric Forsyths roman av samme navn.

Han var for berømt! Og kjent og kjær har han vært overalt, ikke minst i Norge.

Norgesvenn

Helt siden Roger Moore kom hit til landet på sitt første besøk i 1965, har han hatt en plass i norske hjerter som en trygg og solid norgesvenn. Han er grundig nevnt i bøker både av Yngvar Holm («Swing it») og Arne Hjeltnes («549 tv-heltar»), og beskrevet som en gentleman. Vi har kunnet skue ham på skjermen som middelalderridderen Ivanhoe, som engelsk slektning i westernserien Maverick (skjønt jeg er ikke sikker på om han var med i de få episodene som ble vist på NRK sommeren 1964), som Helgenen, som «gullgutten» Lord Brett Sinclair, eller vi har opplevd ham på kino som 007 James Bond. Dette siste har jo vært et diskusjonstema blant Bond-fans, om han egentlig var typen til å spille hemmelig agent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer