Filmer i sommersol

Av og til kan sommeren arte seg som et langtrukkent, kjedelig gjesp. Heldigvis tar «Sommerkino» affære og snurrer mange, nye filmer på en kino nær deg.

«Sommerkino» er en kampanje for å lokke folk inn i kinosalene i de (forhåpentligvis) varme sommermånedene. Fjorårets «Sommerkino» kunne skilte med en publikumsøkning på hele 24% fra 1999.

Bak «Sommerkino» står Norske Filmbyråers Forening og Film & Kino. Sistnevnte er en sammenslutning av flere filminstanser. Nesten hundre kinoer over hele landet deltar og sørger for et godt tilbud til filmentusiaster sommeren gjennom.

I tillegg til 12 premierer i løpet av de to kampanje-månedene skilter «Sommerkino» med forskjellige aktiviteter og konkurranser der hovedpremien er en tur for to til Hollywood.

Første film ut er «Mumien vender tilbake» fredag 18. mai. Dette er oppfølgeren til den effektfylte «Mumien» og vi kan vente oss nok en actionkomedie med støvete mumier som vekkes til live og kampen som følger for å redde verden.

«Sommerkinos» største trekkplaster er kanskje «Lara Croft: Tomb Raider» med Angelina Jolie som Lara Croft. Den har premiere onsdag 27. juni og er en av verdens største dataspillsuksesser overført til lerretet.

Harald Zwart, som riktignok er født i Nederland, men vokste opp i Fredrikstad, debuterer som Hollywood-regissør med «One night at McCool\'s». Her spiller stjerner som Michael Douglas, Liv Tyler og John Goodman. «Sommerkino» byr på premiere fredag 6. juli.

Her er «Sommerkinos» filmer:

fredag 18. mai: Mumien vender tilbake

fredag 25. mai: Sweet November

fredag 1. juni: Along Came a Spider

fredag 8. juni: Exit Wounds

fredag 15. juni: Heartbreakers

onsdag 27. juni: Lara Croft: Tomb Raider

fredag 29. juni: Mirakel

onsdag 4. juli: Pearl Harbour

fredag 6. juli: One Night At McCool\'s

fredag 13. juli: Requiem for a Dream og Dr. Dolittle 2

fredag 20. juli: Bridget Jones\' dagbok

Les mer om Sommerkino og filmene, finn en kino nær deg hos Bygdekinoen eller hos www.filmweb.no.