«Royalteen»:

Filmer Netflix-satsing i Oslo

Netflix-satsingen «Royalteen» startet innspilling i forrige uke. Nå filmes den norske spillefilmen på Hasle i Oslo.

FILMER I OSLO: I sommer spilles Netflix-satsingen «Royalteen» inn i Oslo. Torsdag ble en scene filmet ved Vinslottet på Hasle med et stort statistensemble. Her ser vi Eli Müller Osborne som prinsesse Margrethe og Mathias Storhøi som prins Kalle omringet av presse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FILMER I OSLO: I sommer spilles Netflix-satsingen «Royalteen» inn i Oslo. Torsdag ble en scene filmet ved Vinslottet på Hasle med et stort statistensemble. Her ser vi Eli Müller Osborne som prinsesse Margrethe og Mathias Storhøi som prins Kalle omringet av presse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne uka startet Netflix og The Global Ensemble innspillingen av «Royalteen», en film basert på Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsens prisvinnende og kritikerroste ungdomsroman «Arvingen». Regissør er Per-Olav Sørensen, som har stått bak suksesser som «Hjem til jul», «Quicksand» og «Nobel».

Torsdag var crew og cast fra den nye Netflix-satsingen på plass for å filme på Hasle torg. The Global Ensemble-produsent Janne Hjeltnes informerer om at filmen spilles inn i Oslo fram til 5. august.

Landet på Netflix

Ifølge en pressemelding fra Aschehoug er «Royalteen» basert på «Arvingen», den første ungdomsromanen i Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsens bokserie «Halve kongeriket». Romanen ble først utgitt i juni 2020 og vant Uprisen for årets ungdomsbok 2021 i mai.

I pressemeldingen informerer forfatternes agent, Annette Orre i Oslo Literary Agency, om at flere nordiske flimaktører har slåss om å sikre seg rettighetene til ungdomsromanen. Nå er det Netflix og The Global Ensemble som står for produksjonen sammen med regissør Per-Olav Sørensen.

- Responsen fra alle som ønsket å filmatisere boka har vært overveldende, men da Per-Olav og Netflix meldte seg på, føltes det umiddelbart som et riktig hjem for universet vårt, sier forfatterne i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer