Filmet boken han leste for de sju barna

Steven Spielberg (69) mener alle må tro på magi.

TROR PÅ FILMENS MAGI: Fantasifulle filmer kan gi folk håpet tilbake, mener regissør Steven Spielberg, som i dag gjestet filmfestivalen i Cannes. Foto: NTB Scanpix
TROR PÅ FILMENS MAGI: Fantasifulle filmer kan gi folk håpet tilbake, mener regissør Steven Spielberg, som i dag gjestet filmfestivalen i Cannes. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet): Regissør Steven Spielberg forteller at han alltid er på jakt etter en god historie.

- Iblant er de rett foran oss, sier han.

Spielberg er i Cannes med familiefilmen «SVK», som er en forkortelse for Store Vennlige Kjempe og basert på Roald Dahls barnebok ved samme navn. Spielberg og kona Kate Capshaw teller til sammen sju barn i sin familie, og regissøren selv fikk et forhold til boken da han leste den høyt for barna sine.

Leste høyt - Jeg ble kjempen mens jeg leste høyt, sier han.

- Jeg vet hvordan det er å føle meg som en kjempe, tårnende over de små barna med boken. Da den skulle bli film, husket jeg hvor nydelig barna mine responderte på den og tenkte: Dette taler til meg.

I «SVK» er det barnehjemsbarnet Sophie som blir med kjempen til et mystisk kjempeland, før de igjen vender tilbake til London.

- Da jeg leste for barna mine, og vi forlot fremmedheten i kjempelandet og kom tilbake til det velkjente London, ble barna mine veldig opprømte, minnes Spielberg.

- I stedet for å si «å nei, vi er tilbake», frydet de seg over alt som viste hvor stor SVK var og hvor små alle han møtte var.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer