POPULÆR SERIE: Her poserer «Modern Family»-skuespillere og crew etter at de vant tre nye priser under Emmy-utdelingen i august i fjor. Foto: NTB SCANPIX / Jordan Strauss/Invision/AP
POPULÆR SERIE: Her poserer «Modern Family»-skuespillere og crew etter at de vant tre nye priser under Emmy-utdelingen i august i fjor. Foto: NTB SCANPIX / Jordan Strauss/Invision/APVis mer

Filmet en hel «Modern Family»-episode med mobiler og iPader

- Det gikk opp for meg at den skjermen kan fortelle utrolig mye om livet mitt.

(Dagbladet): Den neste episoden av komiserien «Modern Family», som sendes på den amerikanske tv-kanalen ABC 25. februar, er filmen ene og alene med mobiltelefoner, iPader og MacBook Pro-datamaskiner. Det melder blant andre New York Times.

En av serieskaperne, Steve Levitan, har to døtre som går på college. Han skal ha fått ideen mens han chattet med den ene av dem.

Skjermen forteller mye
- Jeg hadde e-poster oppe, noen nettsider, og plutselig dukket datteren min opp på FaceTime. Det var ikke bare henne jeg kunne se på skjermen, men meg selv også, og det var noe som foregikk bak meg, kona mi eller en annen. Det gikk opp for meg at den skjermen kan fortelle utrolig mye om livet mitt, sa han da han fortalte pressen om påfunnet i går, ifølge New York Times.

Det er ikke første gang Apple-produkter har dukket opp i serien - en av de tidligere episodene har blant annet handlet om forsøket på å kjøpe en ny iPad i bursdagsgave til en av personene i serien. Men det nye påfunnet dreier seg ikke om produktplassering, understreker Levitan.

Samtidstematikk
Serien handler om en storfamilie bestående av tre husholdninger: Claire og Phil og deres tre barn, det homofile paret Cam og Mitch (Claires bror) og datteren deres, og Mitch og Claires far Jay, med ny, ung kone og hennes sønn.

Ifølge Levitan representerer alle de tre familiene en form for samtidstematikk. Og når det gjelder Claire og Phil, handler det om hvordan de kommuniserer med hverandre og barna.

Historien i den nye episoden fortelles utelukkende gjennom Claires dataskjerm. Hun er Claire i ferd med å gå ombord i et fly, da hun plutselig finner ut at tenåringsdatteren Haley er forsvunnet. Hun engasjerer hele familien i jakten, og kommuniserer med dem via FaceTime, Facebook og meldinger.

Humor i lenkene
Mye av humoren i episoden er innbakt i lenker, vinduer, eposter og nyhetsartikler seerne kan skimte på datamaskinen hennes.

- Du kan fryse bildet og lese alt. Hvert vindu, hver side, hver tekstlinje - alt er laget av oss, sier Levitan til The Wrap.

Han har latt seg inspirere av kortfilmen «Noah», som er laget av to kanadiske filmstudenter og foregår utelukkende på en dataskjerm.

«Modern Family» har vunnet flere tv-priser de siste årene. Under fjorårets Emmy-utdelingen mottok serien tre priser, og også de tre foregående åra har serien stukket av med flere statuetter.

DATASKJERM-EPISODE: En kommende episode av komiserien foregår utelukkende på dataskjermen til rollefiguren Claire. Foto: NTB SCANPIXAP /Twentieth Century Fox Television
DATASKJERM-EPISODE: En kommende episode av komiserien foregår utelukkende på dataskjermen til rollefiguren Claire. Foto: NTB SCANPIXAP /Twentieth Century Fox Television Vis mer