Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Filmet teater

Gammel Mel Brooks-suksess i ny tapning.

FILM: Her har vi kroneksempelet på kreativt gjenbruk, miljøvennlig eller ei: «The Producers» er filmen (1968) om en Broadway-musikal som ble en virkelig Broadway-musikal (2001) som igjen ble en ny film basert på Broadway-musikalen.

Mel Brooks hjernen bak

Mel Brooks ble belønnet med en Oscar for originalmanuset til den første filmen. Han er hjernen bak denne lukrative resirkuleringen, men bør heller huskes for en vågal og ellevill historie som hadde potensial til å bli både fiasko og suksess.Til en viss grad kan man si at historien i «The Producers» er beslektet med karikaturtegningene av en viss profet når det gjelder manglende ærbødighet og respekt for tabuer. Det dreier seg om Broadway-produsenten Max Bialystock (Nathan Lane) og revisoren Leo Bloom (Matthew Broderick) som forsøker å cashe inn sponsormidler på å sette opp en garantert teaterflopp. «Springtime for Hitler» er stykkets tittel, og manusforfatteren er en overvintret nazist (Will Ferrell) som trener opp duer til å hilse «Heil» med vingene. Her er dansere i hakekorsformasjoner, homsete SS-offiserer og alt som tenkes kan av tragiske usmakeligheter. Gjett om produksjonen blir en suksess!

Støvete, men morsomt

Når det gjelder filmen er det mer usikkert. Riktignok har teamet fått med Uma Thurman som svensk blondine, men regissør Susan Stroman har ikke overanstrengt seg for å føre teaterversjonen tilbake til film. Her er mimikken så overtydelig at ingen på Andre balkong skal gå glipp av noe. Det oser av gammelt teaterstøv, men moro er det likevel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling