Filmfest i Oslo

16 november åpner Oslo Filmfestival dørene til sin tiende filmfest.

I 1991 startet Oslo Filmfestival opp med friskt mot på Rockefeller. Ti år etter har de spredt seg til Soria Moria, Cinemateket og Oslo konserthus.

I forbindelse med jubileet arrangeres det symfonisk kino i Konserthuset. Charlie Chaplins klassiske «City Lights» vises på et stort lerret og musikken fremføres live av Oslo Filharmonien under ledelse av dirigent Frank Strobel.

Jubileumsfest blir det også. Cameron Crowes kritikerroste «Almost Famous» vises på Rockefeller fredag 17. november, men påfølgende musikalsk fest etter filmen.

Allsidig

Oslo Filmfestival har vokst seg fra en liten og sær festival til å tiltrekke seg de store publikumsmassene. Og årets program er allsidig.

- Vi presenterer over 80 filmer fra 22 forskjellige land. Vi har som mål å vise mange forskjellige typer filmer og vi ønsker å være tidlig ute med de filmene vi setter opp, sier festivalsjef Tommy Lørdahl.

Det er mange godbiter på programmet. Horrorfilm-fans kan glede seg over et par godbiter fra Japan. For skrekkgenren lever i sitt beste velgående også utenfor Hollywoods grenser. «The Ring 1, 2 og 3» i regi av Hideo Nakata presenterer moderne vandrehistorier og klassisk japansk spøkelseshistorier. Ikke for de lettskremte med andre ord.

Sør-Korea er et av de asiatiske landene som har satset sterkt på filmkunsten de siste årene - med gode resultat. «The Isle» i regi av Kim Ki-Duk provoserte tilskuerne under Venezia festivalen.

- Sør-Korea er et meget spennende filmland og «The Isle» er en vakker og sjokkerende kjærlighetshistorie. Visningen i Venezia ble stoppet da en person besvimte, men vi håper det går bra i Oslo, sier Tommy Lørdahl.

Vil du vite mer om Oslo Filmfestival, kan du besøke deres hjemmeside.

SJOKKERENDE: Filmen "The Isle" sjokkerer publikum verden over.