Filmfestival for verdens beste kattevideoer

10 000 mennesker kom for å se.

I helgen ble den årlige «Internett kattevideo filmfestivalen» hold i New York, og tusenvis av mennesker samlet seg for å se de aller morsomste, søsteste og rareste kattevideoene internett har å by på.

Berømte katter Festivalen ble startet i den amerikanske byen Minneapolis i fjor og da samlet over 10 000 mennesker seg for å se berømte kattefjes som «grumpy cat», «keyboard cat» og «surprised kitty» på storskjerm. Festivalen var så populær at den ble utvidet og holdes nå i en rekke byer i USA.

Da festivalen for første gang skulle arrangeres sendte tusenvis av katteeiere inn sine beste kjæledyrvideoer i håp om at de skulle være gode nok til å bli vist under festivalen.

Totalt 79 videoer ble vist frem i New York, delt opp i forskjellige kategorier som humor, dokumentar, og animasjon. I tillegg til dyrekjære video-fans var også deres firbente velkomne til å delta på festivalen.

33 millioner har sett «keyboard cat» Det finnes millioner av kattevideoer på You Tube og blant de mest populære er «keyboard cat» som har hele 33 millioner klikk, mens den berømte« Grumpy cat», som forøvrig har gitt ut sin egen bok, har blitt sett 13 millioner ganger.

- Søthetfaktoren er veldig viktig, sier en av festivalgjenerne til Associated Press, og legger til at favorittvideoene hans består av katter som leker seg med nettbrett.

Ed Robinson er ekspert på virale videoer, og han fortalte i et intervju med BBC at kattevideoer vil forbli populære blant internettbrukere.

- Et animert bilde av en katt som danser ble tidlig i internetts historie et slags universielt symbol for glede. Det virker i alle kulturer, på alle språk og vi er genetisk satt sammen til å få en følelsesmessig respons når vi ser søte dyr, sier Robinson til BBC.

Se noen av de morsomme kattevideoene til høyre i artikkelen.