Usikkerhet rundt potten for festivalmidler for 2017

Filmfestivalene frykter kutt

De norske filmfestivalene er svært bekymret for at statsstøtten de får, kan bli kuttet ytterligere.

FRA FILMFESTIVALEN: De norske filmfestivalene er svært bekymret for at statsstøtten de får kan bli kuttet ytterligere. Her kronprins Haakon under åpningen av filmfestivalen i Haugesund i august 2015, flankert av festivaldirektør Tonje Hardersen (til venstre) og daværende ordfører i Haugesund, Petter Steen jr. (til høyre). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FRA FILMFESTIVALEN: De norske filmfestivalene er svært bekymret for at statsstøtten de får kan bli kuttet ytterligere. Her kronprins Haakon under åpningen av filmfestivalen i Haugesund i august 2015, flankert av festivaldirektør Tonje Hardersen (til venstre) og daværende ordfører i Haugesund, Petter Steen jr. (til høyre). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I et møte med familie- og kulturkomiteen onsdag uttrykte representanter for de sju festivalene stor bekymring for manglende oppfølging av Stortingets filmforlik.

Potten for festivalmidler for 2017 er ennå ikke kjent, og festivalene ba komiteen følge opp at forlikets satsing på filmformidling blir fulgt opp av Kulturdepartementet og Norsk filminstitutt (NFI).

Bebudet styrking

- Siden 2011 har det vært en betydelig nedgang i festivalstøttemidler, og en stadig økende usikkerhet knyttet til den statlige støtten. Festivalene var derfor svært glade for at Stortinget tydelig markerte økt satsing på filmformidling i sitt filmforlik, sier festivaldirektør Tonje Hardersen i Den norske filmfestivalen.

Hun viser til at det i filmforliket blir bebudet å styrke filmformidlingsfeltet.

- Poenget med å flytte festivalstøtten fra Film & Kinos skrantende inntekter til faste, statlige overføringer via NFI, og et nytt festivalutvalg, var nettopp å sikre festivalene forutsigbar støtte og et transparent tildelingssystem. Nå er vi bekymret for at det motsatte vil skje, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer