OMSTRIDT: Dette bildet var å se på reklameplakater for filmen «X-Men: Apocalypse» sammen med teksten «Bare de sterke vil overleve». Flere oppfatter reklamen som støtende, noe som har fått filmens produsent til å beklage. Foto: 20th Century Fox / Planet Photos
OMSTRIDT: Dette bildet var å se på reklameplakater for filmen «X-Men: Apocalypse» sammen med teksten «Bare de sterke vil overleve». Flere oppfatter reklamen som støtende, noe som har fått filmens produsent til å beklage. Foto: 20th Century Fox / Planet PhotosVis mer

Filmgigant refset etter bilde der Jennifer Lawrence' karakter kveles. Nå legger de seg flate

Reklamen for «X-Men: Apocalypse» blir stemplet som støtende.

(Dagbladet): I den kinoaktuelle filmen «X-Men: Apocalypse» gjentar skuespiller Jennifer Lawrence rollen som Raven / Mystique.

I filmen kjemper den knallblå karakteren blant annet mot onde Apocalypse, spilt av Oscar Isaac.

Det ønsket filmskaperne i 20th Century Fox å få fram på filmplakatene, der kampen illustreres med et bilde av Apocalypse som tar kvelertak på en tydelig redd Mystique.

På plakater har bildet blitt kombinert med følgende tekst: «Bare de sterke vil overleve».

KINOAKTUELL: I kinoaktuelle «X-Men: Apocalypse» gjentar skuespiller Jennifer Lawrence rollen som Raven / Mystique. Fpto: NTB Scanpix
KINOAKTUELL: I kinoaktuelle «X-Men: Apocalypse» gjentar skuespiller Jennifer Lawrence rollen som Raven / Mystique. Fpto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Mashable ble bildet først tilgjengelig i en pressepakke i fjor sommer, og har også vært å se på reklameplakater de siste fire månedene.

Les Dagbladets anmeldelse av filmen her: «Same shit, same wrapping»

- Støtende Skuespiller og filmskaper Rose McGowan er blant dem som har reagert på filmreklamen. I et intervju med Hollywood Reporter i forrige uke sa McGowan følgende:

- Det er et stort problem når menn og kvinner i 20th Century Fox tror at tilfeldig vold mot kvinner er måten å markedsføre en film på, slo skuespilleren fast, og la til:

- Det er ingen kontekst i reklamen, bare en kvinne som blir kvalt. Det faktum at ingen rapporterte dette er støtende og, ærlig talt, dumt.

REAGERER: Skuespiller og filmskaper Rose McGowan er blant dem som opplever filmreklamen som støtende. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Skuespiller og filmskaper Rose McGowan er blant dem som opplever filmreklamen som støtende. Foto: NTB Scanpix Vis mer

McGowan er ikke alene om å reagere. Også Jennifer McCleary-Sills, som er direktør for kjønnsrelatert vold og rettigheter ved Internasjonalt senter for kvinneforskning, mener filmreklamen er problematisk.

- Du kunne ha valgt hvilket som helst av tusenvis av bilder, men du velger dette. Hvem ønsket du å få oppmerksomhet fra og hva er formålet? spør McCleary-Sills, ifølge Hollywood Reporter.

Beklager Fredag la filmprodusenten seg flat for kritikken.

- I vår entusiasme over å vise ondskapen til karakteren Apocalypse gjenkjente vi ikke umiddelbart den opprørende assosiasjonen dette bildet kunne gi i trykt form, sier 20th Century Fox i en uttalelse til Hollywood Reporter.

- Da vi innså hvor ufølsomt det var tok vi raskt grep for å fjerne dette materiellet. Vi beklager våre handlinger, og ville aldri tolerere vold mot kvinner.

Jennifer Lawrence har etter det Dagbladet kan se ikke kommentert saken.

På generell basis er ikke skuespilleren kjent for å holde sine meninger tett til brystet.

Da hun nylig besøkte talkshowverten Graham Norton røpet hun hva hun planla å si til presidentkandidat Donald Trump hvis hun skulle treffe på ham - og ordene var ikke av den hyggelige sorten...

Hun har også snakket ut om lønnsgapet i Hollywood, og kjeftet i januar opp en mobilglad journalist under en pressekonferanse.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram