Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Filmhelg med musikal og sexavvik

Ukas premierer byr på musikaler, sex, drap og ulver. Dagbladet. no byr på konkurranse.

«Chicago»

Den virkelige storfilmen neste helg er musikalen «Chicago». Den ble nominert til 13 Oscar og vant dermed første runde i det prestisjefylte prisfesjået.

Reneé Zellweger spiller Roxie Hart. Hun drømmer om å danse seg ut av sitt kjedelige liv. Idolet er Velma Kelly som spilles av Catherine Zeta-Jones. Da begge havner i varetekt for mord får Roxie sjansen. Alt oppstyret rundt rettsaken koblet med advokaten Billy Flynns (Richard Gere) underholdingstalenter er en gylden vei til berømmelse. Men som alle vet har medaljen en bakside.

«Chicago» er basert på en virkelig rettsak fra 1920-tallet. Reporter Maurine Watkins skrev et teaterstykke som så ble filmatisert to ganger. På midten av 1970-tallet ble historien en kjempesuksess med musikalen «Chicago». Denne var også fjorårets store suksess på Oslo Nye Teater. Henriette Lien og Andrea Bræin Hovig delte på rollen som Roxie Hart, mens Arlene Wilkes spilte rivalinnen Velma Kelly.

«28 dager senere»

Danny Boyle er mannen bak kjempesuksesser som «Trainspotting» og «The Beach». Nå er han tilbake med et virus som driver mennesker til mord og vold. Vi møter en gruppe overlevende som prøver å redde menneskeheten. Men det er ikke viruset de trenger å frykte mest. De andre overlevende derimot. Manusforfatter er Alex Garland, mannen bak boksuksessen «The Beach».

Danny Boyle har signert en plakat som du kan vinne i tillegg til filmmusikk. Klikk her hvis du vil være med i konkurransen.

«Ulvesommer»

Tolv år gamle Kim skal klatre østveggen helt alene. Akkurat som pappa da han var like gammel. Men klatreturen ender med at Kim faller, og hun våkner opp til et skremmende møte med en ulv. Kim sperres inne i et ulvehi sammen men en liten utsultet ulveunge. De to utvikler et nært og spesielt vennskap. Men så var det disse jegerne da.

Kim spilles av Julia Pauline Boracco Braathen. Vi møter også norsk films nye yndling Aksel Hennie samt Jørgen Langhelle som imponerte i «Tyven, tyven».

Auto Focus

«En dag uten sex er bortkastet». Bob Crane

Bob Crane husker vi best som Hogan i den populære tv-serien «Hogans Helter». Hans seksuelle eskapader er kanskje ikke like kjent. For i kjølvannet av berømmelsen fulgte et tiår der alle seksuelle steiner skulle snus og alt skulle filmes. Sammen med frenden John Carpenter (ikke regissøren) brukte Crane alle pengene han tjente, vraket to ekteskap og generelt jobbet hardt for å nå avgrunnen. Turen endte i blodpøl i 1978, da Crane ble funnet slått ihjel. Carpenter var hovedmistenkt, men ble ikke siktet før i 1992. Han ble frifunnet.

Greg Kinnear tolker Bob Crane, Willem Dafoe spiller vennen John Carpenter og regien er ved Paul Schrader.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media