Filmidyll under jorda

Mange minneverdige filmscener finner sted på Londons undergrunn. Nå ønsker t-banen å tjene penger på innspillingene: 200 pund i timen, takk.

Gwyneth Paltrows liv deler seg i to på Londons undergrunn i den romantiske komedien «Sliding Doors».

En annen t-banestasjon er med på å skape atmosfære rundt Helena Bonham Carter og Linus Roach ved århundreskiftet i «The Wings of the Dove», og Tom Cruise ferdes med t-banen i «Mission Impossible».

Selv om Londons pendlere irriterer seg over de fire pundene det koster for et dagskort, står kjente Hollywood-regissører i kø for å betale 200 pund i timen for å få lov til å filme på en av Londons stemningsfulle undergrunnsstasjoner. I fjor mottok undergrunnen over 200 søknader om innspillinger, skriver Film Unlimited.

- Vi tjener ikke store penger på filminnspillingene, men de er en sårt tiltrengt ekstrainntekt, sier Kate Blow i London Underground.

Nå har London Underground lansert en fargerik brosjyre som promoverer undergrunnen som et flott filmsted. Fra de godt bevarte art deco-stasjonene til den futuristiske Canary Wharf, som får en viktig rolle i Aquas video til «Sliding Doors».

GWYNETH på t-banen i «Sliding Doors».