Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

FilmMagasinet kjøper konkurrenten FILM

Begge har slitt i et trangt marked.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): FilmMagasinet og FILM integreres fra 1. desember redaksjonelt og markedsmessig under navnet FilmMagasinet, skriver NTB.

- Begge magasinene har slitt som konkurrenter i et lite marked, sier Jon Annar Berntsen, daglig leder i FilmMagasinet, til Dagbladet.no.

Hva FilmMagasinet kjøper FILM for, vil han ikke ut med.

Truet med søksmål

FilmMagasinets nåværende redaktør Le LD Nguyen vil dele redaksjonsansvaret for det nye bladet med Geir Kamsvåg.

FILM har hatt to ansatte, men bare Geir Kamsvåg blir med over i FilmMagasinet. Magasinet vil da ha 6,5 årsverk, forteller Berntsen.

Kamsvåg ga tidligere ut FilmMagasinet, men brøt ut og startet i fjor FILM. FilmMagasinet truet FILM med søksmål på grunn av navne- og produktlikhet, men saken ble lagt død, skriver Kampanje.com.

Utvider aksjepost

Han vil nå også komme inn på eiersiden i det nye magasinet, der Bogstadveien Magasinet AS er største eier med 65 prosent.

- Aksjekapitalen vil bli utvidet med de nye medeierne Geir Kamsvåg og Kjell Arne Orseth, men hvor mye er ennå ikke formelt besluttet, sier Berntsen.

Også tidligere Clear Channel-topp, Even B. Hegbom, er deleiere ifølge Kampanje.com.

KJØPER KONKURRENTEN: Fra og med desember er bladet FILM slått sammen med storebroren FilmMagasinet.
Hele Norges coronakart