Filmnerdene slakter Harald Zwart-trailer

Se klipp fra «Den rosa panteren 2».

(Dagbladet.no): «Den rosa panteren 2» har premiere i februar, og nå er endelig den første traileren til storfilmen sluppet.

Komedien har Harald Zwart fra Fredrikstad som regissør. Han har et stort press på seg, da den første filmen spilte inn drøyt 890 millioner kroner.

Blogg-surmuling

Traileren ble sluppet på nett i går kveld amerikansk tid, og en rekke filmblogger omtaler den nå.

Reaksjonene er i stor grad negative.

- Jeg forstår at denne filmen ikke er laget for en som meg, noe som egentlig er ganske rart med tanke på at originalen var rettet mot et eldre publikum - og også nominert til en Oscar og en Golden Globe. Jeg er egentlig en stor fan av Steve Martin, så det smerter meg å se ham i en film som dette, skriver Peter Sciretta i Slashfilm.

Screening Log er tilsvarende kritiske:

- Den første filmen var en av de verste filmene i dette tiåret, og basert på denne traileren vil ikke oppfølgeren akkurat bli morsom heller, skriver bloggen.

Filmnerdene slakter Harald Zwart-trailer

Get The Big Picture påpeker Steve Martins brå statusfall. Og at det er fryktelig mange fall i filmen.

- Det virker som om man tror det blir morsommere jo mer man går på trynet. I løpet av 150 sekunder telte jeg ni fall, skriver bloggen.

Avslappet Zwart

Men Harald Zwart har også tidligere vist at han ikke trenger å ha kritikerne på sin side for å lage filmer publikum vil ha.

Og «Den rosa panteren 2» har et imponerende skuespillergalleri bestående av gamle travere: John Cleese, Jean Reno, Alfred Molina, Andy García og Jeremy Irons er bare noen av dem som dukker opp i filmen.

Da Dagbladet.no snakket med Zwart før innspillingen startet, var han avslappet både i forhold til budsjett og den harde medfarten den første filmen fikk:

- Jeg har mine nøkkelpersoner rundt meg. Selv om det er en stor film, så har vi god kommunikasjon, og vi regner med at alt vil gå fint, sa Zwart.

På spørsmål om han har full kreativ kontroll, svarte regissøren:

- Det spørsmålet forstår jeg ikke helt, som regissør har jeg så mye kreativ kontroll jeg bare ønsker. Jeg har et nært samarbeid med Steve Martin, som også har jobbet med manuset. Han har jeg en veldig stor respekt for, men det er jeg som er kreativ leder.