Filmopsjonen til Tom Egelands bokserie solgt

Kodeknekkende arkeologhelt.

SKRIVER THRILLERE: Krimforfatter Tom Egeland kaller gjerne sjangeren han operer i for «teologisk thriller». Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SKRIVER THRILLERE: Krimforfatter Tom Egeland kaller gjerne sjangeren han operer i for «teologisk thriller». Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Det kan være duket for en stor ny norsk filmserie etter at norske Adeo Entertainment nettopp kjøpte filmopsjonen til forfatter Tom Egelands Bjørn Beltø-bøker.

Det skriver VG, som også melder at det er produsent og regissør David B. Berget som nå skal jobbe med å finne finansiering og utrede prosjektet.

- Tom Egeland har et enormt kommersielt og enestående univers, som ikke både kan slå an blant et nordisk publikum, men også på en internasjonal arena, sier Berget.

Ung regissør
Berget, utdannet ved American Film Institute, har for det meste jobbet med reklame og kortfilmer hittil.

Blant annet har kortfilmen «The Fratres» blitt vist på Cannes.

I fjor slapp han kortfilmen «Jonestown», om Jonestown-massakren.

Han fikk også en del oppmerksomhet for novellefilmen «Dino», basert på den sanne historien om gjengfortiden til vennen Farid Omer.

Filmatiserer tredje bok
I første omgang er det den tredje boka i serien, «Lucifers Evangelium», som skal filmatiseres.

I boka er arkeologen Beltø på flukt fra en dommedagssekt som har drept en venn av ham, samtidig som han løser bibelske koder og jakter på et gammelt manuskript.

Tidligere har Egeland-romanen «Ulvenatten» blitt filmatisert, da med Kjell Sundvall som regissør.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer